02.09.2007
Male

Olli-turniiri võitsid Aleksejev ja Fomina

Septembrikuu esimesel nädalavahetusel Uuskülas toimunud VII Lembit Olli mälestusvõistlustel kiirmales sai esikoha meestest narvalane Igor Aleksejev ja naistest pealinlane Tatjana Fomina.

Esmakordselt turniiri ajaloos kogusid viis maletajat võrdselt 7 punkti 9st, koefitsent järjestas nad järgmiselt: 1. Igor Aleksejev (Narva SK Maletäht), 2. Aleksandr Volodin (Kohtla-Järve SK Valge Ratsu), 3. Vjatðeslav Sõskov (SK Maletäht), 4. Tatjana Fomina (Tallinna SK Reval Sport), 5. Juri Firstov (SK Maletäht). Ainsana 6 punkti kogunud Eduard Tolmatðov (Narva MK Kaissa) oli kuues.

Eelmisel aastal viienda kohaga leppima pidanud 21aastane Aleksejev sai turniiril kuus võitu, kaks viiki ja ühe kaotuse, ainsana suutis teda eelviimases voorus võita Volodin. Viimases voorus alistas ta Olli-turniiri läbi aegade edukaima meesmaletaja, 2002. ja 2003. aasta esikohaomaniku ja 2004. aasta pronksi kohtla-järvelase Sergei Neffiga, kes sel aastal pidi leppima 5,5 punkti ja seitsmenda kohaga.

Kohtlajärvelastets parimaks osutunud Volodin pidi teist aastat järjest kogus võitjaga ühepalju punkte ja teist aastat järjest pidi ta leppima hõbemedaliga. 16aastasele Volodinile sai saatuslikuks nelja ja viies voor, kui ta kaotas Firstovile ja Fominale. Viienda vooru järel oli Volodin 3 punktiga alles 9,-19. koha jagajate seas.

Eelmise aasta esikohaomanik, 20aastane Sõskov oli enne viimast vooru seitsme punktiga ainuliider, kuid viimases voorusjäi ta mustadega Volodini surve alla ja pidi taanduma kolmandale kohale, kusjuures ta kaotas just kahele paremale – Aleksejevile jäi ta alla teises voorus. 

Üldjärjestuses neljanda koha saanud Fomina sai nagu võitjagi vaid ühe kaotuse, ta jäi kuuendas voorus alla Firstovile. Viigistas ta kolmansas voorus Aleksejeviga ja teise päeva esimeses ehk seitsmendas voorus Neffiga.

Seitsme-punkti-klubis viimase, viienda kohaga leppima pidanud eelmise aasta pronks Firstovi hoo suutis pidurdada kahe päeva olnud öö. Esimese võistluspäeva ehk kuue vooru järel ainsana täisedu omanud ja lähemaid jälitajaid punktiga edestanud Firstov alustas teist päeva kaotusega Aleksejevile, siis kaotas ta Sõskovile ja viimases voorus saadud võit Monika Tsõganova üle oli 25aastasele maletajale väikeseks lohutuseks.

Õrnema soo arvestuses järgnesid Uuskülas naistest neljandat korda (eelnevalt aastatel 2003-2005) võidutsenud Fominale 5 punkti kogunud ja üldjärjestuses 45 osaleja seas 14.-20.kohta jaganud Monika Tsõganova (Kaido Külaotsa MK) ja Regina Narva (SK Reval Sport). Seega mahtusid naistest esikolmikusse oktoobri lõpus Kreekas algavateks võistkondlikeks Euroopa meistrivõistlusteks valmistuvad maletajad.

Parim meesveteran (50+) oli Sergei Neff (kogus 5,5 punkti; Kohtla-Järve), parima 13 kuni 18 aastaste noormaletajate auhinna said Volodin ja  Olga Rumjantseva (4; Sillamäe Kalev) ning parima kuni 12aastaste maletajate esikohadiplomi said Georg Abozenko (5; Tõnu Truusi MKK) ja Katrina Korban (4; SK Maletäht).

2001. aastal alguse saanud turniiri esimene võitja, esmaspäeval, 3.septembril 56aastaseks saav Leonid Peleðev Narvast piirdus neljas viimases voorus viigiga ning 5 punktiga sai ta 18. koha.

Esmakordselt arvestust peetud linnade karikaturniiril (arvesse läksid viie parema maletaja punktid) sai Narva 32,5 punktiga esimese, Kohtla-Järve 28,5 punktiga teise, Tallinn 28 punktiga kolmanda ja Sillamäe 23,5 punktiga neljanda koha.

Tulemused www.sportiv.ee/protokoll/oll07_lopp.htm.

1.-4. vooru pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=217
5.-6. vooru pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=216
7.-9. vooru ja autasustamise pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=215

Narva SK Maletäht ülevaade:  www.maletaht.ee/home/article.php?id=480 (vene keeles)

Võistlust toetasid
Ajaleht Põhjarannik
Eesti Krediidipank
Eesti Kultuurkapital
Eesti Põlevkivi
Kohtla vallavalitsus
Kommivabrik Kalev
Kultuuriministeerium
Prestone kaubanduskeskus
Sillamäe Sadam
Spordiselts Kalev
Tallinna Karastusjoogid
Uusküla puhkekeskus

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: