07.09.2008
Male

Olli turniiri võidud Neffile ja Fominale

Nädalavahetusel Ida-Virumaal Uuskülas peetud VIII rahvusvahelisel Lembit Olli mälestusturniiril saavutasid esikoha Sergei Neff Kohtla-Järvelt ja Tatjana Fomina Tallinnast.

Põhiturniiri tabel: www.sportiv.ee/protokoll/oll2008.htm
Noorte tabel: www.sportiv.ee/protokoll/oll2008_noored.htm
Veteranide tabelid: www.sportiv.ee/protokoll/oll2008_veteranid.htm
Regioonide arvestus: www.sportiv.ee/protokoll/oll2008_regioonid.htm

Esimese päeva pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=477
Teise päeva pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=478

Kuue võiduga alustanud Neff kogus üheksast võimalikust kaheksa punkti, saades seitsme võidu kõrvale kaks viiki, ühe neist viimases voorus naistest esikoha pälvinud Tatjana Fominaga mängides.

54aastane Kohtla-Järve SK Diagonaal esindaja Sergei Neff on Olli mälestusturniiri võitnud ka 2002. ja 2003. aastal, 2004. aasta turniiril oli ta kolmas.

Poole punktiga jäi võitjast maha Sillamäe SK Kalev värvides võistlev 23aastane Kirill Makin, kes oma ainsa kaotuse sai kolmandas voorus Nefilt, lisaks loovutas ta pool punkti Fominale.

Võrdselt 6,5 punkti kogusid Narva SK Maletäht esindaja Vjatðeslav Sõskov ja Kirill Annenkov Peterburist. Lisanäitajad andsid kolmanda koha auhinna teist aastat järjest Sõskovile, kel ette näidata ka 2006. aasta esikoht.

Meestest viies oli sillamäelane Sergei Þigailov, kellega võrdselt punkte kogus ka naistest viiendat korda (varem 2003.-2005. ja 2007. aastal) Lembit Olli mälestusturniiri võitnud Tatjana Fomina. Þigailov ja Fomina kogusid võrdselt 6 punkti.

Naiste arvestuses järgnesid Fominale Svetlana Zainetdinova (SK Diagonaal) ja Katrina Korban (SK Maletäht), kes said vastavalt 4,5 ja 4 punkti.

Veteranidest (üle 60aastastest) oli parim Juri Ðmatkov (Narva MK Kaissa) Ivar Rooksi (Kohtla-Järve) ja Aleksandr Petrovi (Kadrioru MK) ees.

Regioonide karika ajalehe Põhjarannik auhindadele (arvesse läksid võistkonna viis paremat maletajat) võitis Kohtla-Järve (Sergei Neff, Vjatðeslav Koop, Ivar Rooks, Boriss Zaitsev, Vladimir Uvarov), jättes põnevas heitluses teisele kohale eelmise aasta võitja Narva. Punkte neil vastavalt 29 ja 28,5.

Noorte maletajate Kalevi magusa auhinna arvestuses olid kaks paremat narvalased Oleg Nikulin ja Andrei Virgus.

Esimest korda jagati Olli mälestusturniiri raames ka Eesti Spordiveteranide Liidu meistrimedaleid 50aastastele ja vanematele maletajatele. Selles arvestuses olid meestest kolm paremat Neff, Kalle Peebo (Tartumaa) ja üle 60aastaste parim Ðmatkov. Naistest sai konkurentsitult esikohamedali Fomina.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: