12.10.2009
Jalgrattasport

Maakonna meistrid Tauri Selder ja Kairi Schmidt

Pühapäeval, 11. oktoobril lõpetasid jalgratturid 2009 aasta hooaja Sinimäel Ida-Virumaa rattakrossi meistrivõistlustega. Taas vedas jalgratturitel ilmaga, sest lubatud vihma ja lörtsi asemel paistis päike ja oli mõni kraad sooja.

Protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/IVMVXCO_111009pr.htm või https://sportiv.ee/protokoll/IVMVXCO_111009pr.xls
Anna Romanenko pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1065

Sillamäe Suusaklubi mehed olid valmistanud ette tõeliselt raske ringi mida meestel tuli läbida kuus- ja naistel kolm korda.
Meeste sõidu favoriitideks olid  vennad Taavi ja Tauri Selderid Vokast. Vendade tandem asuski kohe etteotsa ja nii nad sõitsid esimesed kaks ringi. Kolmandal ringil ründas edukalt Tauri ja saavutaski korraliku edumaa. Taavil Sinimägedes oma vennale midagi vastu panna ei olnud ja kindlasti oli tal jalas eelmisel päeval sõidetud raske Audi GP, kus ta saavutas kuuenda koha. Tauri Selder suurendas ring ringilt oma edumaad ja tuli esmakordselt Ida-Virumaa meistriks. Taavi Selder aga väsis ja lasi viimasel ringil endast mööda veel Kristjan Koppeli ning pidi leppima kolmanda kohaga. Mäetaguselt pärit ja Sundstrand-Jõhvi teami esindav Kristjan Koppel sõitis Sinimäel väga stabiilselt ning saavutas enda kohta suurepärase teise tulemuse.

Naiste arvestuses oli konkurentsitult parim Viru SK-d esindav vokalanna Kairi Schmidt. Kairi Schmidtile suutis esimesel ringil mõningat vastupanu osutada  Jõhvi Sundstrandi esindaja Maris Nurm aga rohkemaks tal jõudu ei jätkunud ning jäi lõpuks teiseks. Kolmanda koha sai Nurme klubikaaslane Kristel Koort.

M18 vanuseklassis võidutsesid Sillamäe Suusaklubi noormehed. Võidu võttis Aleksandr Maslennikov Juri Lukinski ees. Maslennikov oli üldarvestuses koguni kuues mees. Tugev sõit Sinimäel näitab mõlema noormehe head valmisolekut talviseks suusahooajaks.

M16 vanuseklassis said kaksikvõidu Jõhvi-Sundstrandi sõitjad Paul Nestor ja Madis Kolli. Kolmandale kohale jäeti narvalane Danil Kozinets.

Narva Energia sai kaks poodiumikohta M14 vanuseklassis, kus kiiremaks osutus Jevgeni Kamenev ja kolmandaks jäi Artjom Minajev. Teine koht läks Sillamäe suusatajale Alex Gorkunovile.

M40 vanuseklassis oli ainus võistleja ja maakonna meister Aivar Press Jõhvist.

M50 vanuste veteranide arvestuses võitis Sinimäe juurtega vokalne Kaarel Schmidt Sillamäe mehe Vladimir Sidorovi ees.

Neidude N14-16 arvestuses võitis Sandra Schmidt Viru SK-st. Teise koha sai Janely Sojone Jõhvi-Sundstrandist ja kolmanda koha sai Maarja Abel Kohtla-Järvelt.

Naisveteranide arvestuses saavutas võidu Maarika Raja Toilast. Teine oli Kadre Maalma ja kolmas Moonika Räitsak Kohtla-Nõmmelt.

M/N12 vanuseklassil tuli sõita üks ring ning poiste arvestus võitis Marten Jõeäär Vokast  Pavel Zubarevi Narva Energia ja Kirill Bubnovi Sillamäe SUKL ees. Tüdrukute arvestuses võitis Kirke Aller Kaireen Käeni.

Lastesõidu võitis Martin Aller Jõhvist.

PEEP KIVIL
JRK/Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: