26.10.2008
Male

Ivar Rooks tuli Ida-Virumaa meistriks

Pühapäeval lõppesid Kohtla-Järvel kolm päeva kestnud Ida-Virumaa lahtised meistrivõistlused males. Põhiturniiri võitis 75aastane kohtlajärvelane Ivar Rooks.

Sportiv.ee 5. vooru pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=530
Sportiv.ee 7. vooru ja autasustamise pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=531
Aleksandr Komðini fotod: http://foto.rc-mir.com/fotoalbum941991.html

Ivar Rooks kogus 7st võimalikust 6 punkti. Ta viigistas teises voorus kohtlajärvelase Sergei Neffiga ja kuuendas voorus narvalase Roman Jeþoviga, ülejäänud partiid ta võitisб selahulgas pidi ta paremust tunnistama teise koha Venemaale viinud Peterburi maletaja Kirill Annenkov. Kolmas oli Narva SK Maletäht esindaja Jeþov. Nemad kogusid vastavalt 5,5 ja 5 punkti. 4.-9. kohta jagasid 4,5 punktiga Eduard Tolmatðov, Sergei Neff, Juri Jakovlev, Andrei Paikin, Andrei Virgus ja Avo Pust.

Naistest oli parim Olga Pritðetnikova (Sillamäe SK Kalev), teise koha sai Urve Kruus (Kohtla-Järve SK Diagonaal) ja kolmas oli naiste võitja klubilakaaslane Olga Rumjantseva. Kaks paremat kogusid 3 punkti, Rumjantseva saagiks jäi pool punkti.

Põhiturniiri tabel www.sportiv.ee/protokoll/ivmvmale_pohilopp_261008.htm

U12/U16 turniiril saavutas jagasid esikohta Danil Nedostup Peterburist ja Oleg Nikulin Narva maleklubist Kaissa, kes mõlemad kogusid 6 punkti. Nedustup oli parim klassis PU16 ja Nikulin sai esikoha klassis PU12. Klassis PU16 oli teine Danil Gubal (Sillamäe SK Kalev) ja kolmas Ranel Tammela (Mustamäe loomingumaja), kes said vastavalt 4,5 ja 4 punkti. Klassis PU12 oli teine Ilja Siroð (Sillamäe SK Kalev) ja kolmas Marti Medar (Tallinna T. Truusi MKK), kes said 5 ja 4,5 punkti.

Tüdrukutest oli parim Maria Olmann (Tallinna K. Külaotsa MK), teise koha sai Anna Kruðatina (Narva MK Avesta) ja kolmas oli Darja Litvinova (MK Maletäht). Kaks paremat kogusid 3 punkti, Litvinova arvele jäi 2 punkti.

U12/U16 turniiri tabel: www.sportiv.ee/protokoll/ivmvmale_U12U16lopp_261008.htm

Kolmest turniirist esimesena lõppes U10 turniir, kus üldvõidu viis seitsmest võimalikust 6,5 punkti kogunud Tallinna MK Ðahh & Garde esindaja Anna Sagadijeva, kes valise endale ka absoluutse tðempini tiitli. Selles arvestuses oli teine Dmitri Petrov (Kohtla-Järve SK Diagonaal), kes sai 6 punkti. Neljast 5 punkti kogunud maletajast oli parima koefitsendiga Kirill Gromov (Kohtla-Järve MK ABC), kes saavutas kolmanda koha.

Tütarlaste arvestuses saavutas Sagadijeva poolt vabaks jäetud tüdrukute kuldmedali Arina Þarkova (SK Diagonaal), kes kogus 4,5 punkti. Teine oli Anne Laabe (Kiviõli MK Lootus) ja kolmas Maria Tðamjan (SK Diagonaal), kes said vastavalt 3,5 ja 3 punkti.

U10 turniiri tabel: www.sportiv.ee/protokoll/ivmvmale_U10lopp_261008.htm

Eesti nädalalõputurniiride sarja kuulunud võistlusel osales kokku 82 maletajat.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: