25.10.2006

Võrkpallurid võistlesid Põltsamaal ja Kohtla-Järvel

Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev karikaturniir oli üks viimase aja dramaatilisemaid, võrdsete punktide juures edestas Kohtla-Järve Jõhvit vaid parema koefitsiendi tõttu.

Esimeses kohtumises olid vastamisi Kohtla-Järve ja Sillamäe meeskond, neist viimane saabus aga kohale viie mängijaga ning Jõhvi meeskond “laenas” neile ühe oma varumängija. Esimene geim kulges algul vahelduva eduga, siis said Kohtla-Järve omad 6 punkti järjest ja asusid juhtima 19:15, kuid lõpp läks neil käest ära ning geim kaotati 22:24 (mängiti 21 punktini). Teine geim seevastu kuulus täielikult Kohtla-Järvele 21:8. Ka kolmandas geimis juhtis Kohtla-Järve 12:10, kuid rohkem punkte nad ei saanudki ja nii kaotati geim 12:15 ning kogu mäng 1:2.

Teises kohtumises ei saanud Kiviõli Jõhvile üldse vastu. Esimene geim kaotati 6:21 ja teine 11:21.

Järgmises kohtumises oli Kiviõli juba end soojaks mänginud ja kaotus Kohtla-Järvele polnud nii suur – 13:21 ja 15:21.

Järgmisena kohtusid Sillamäe ja Jõhvi. Kuna aga esimese mängu lõpus juhtus äpardus jällegi Sillamäe mängijaga, kes väänas jala välja, “laenas” Jõhvi veel ühe mängija neile, teadmata, et oma põhiründaja pidi ära sõitma korvpalli mängima. Nüüd jäid nemad omakorda viie mängijaga ja pidid “laenama” Kohtla-Järvelt kuuenda mängija, kuna teist põhiründajat ei lasknud naine kodunt ära. See kokku mõjutas Jõhvi mängu kõvasti. Kui Sillamäe meeskonda suudeti siiski võita 21:17 ja 21:18, siis Kohtla-Järve meeskonnalt tuli vastu võtta kaotus 17:21 ja 11:21.

Viimases kohtumises olid vastamisi Kiviõli ja Sillamäe, mis oli jällegi üks tasavägisemaid. Esimene geim kulges põhiliselt Kiviõli juhtimisel, mille nad ka võitsid 21:19, teise geimi võitis samasuguse tulemusega Sillamäe. Kolmandas geimis oli mäng tasavägine seisuni 7:7, siis aga sai Kiviõli 7 punkti järjest, mis otsustaski geimi (15:8) ja ühtlasi mängu saatuse 2:1.

Nii kogusid Kohtla-Järve ja Jõhvi mõlemad küll 5 punkti, kuid võidetud/kaotatud üldgeimide suhe oli parem Kohtla-Järve meeskonnal 2,5 (Jõhvil 2,0), seega esimene koht Kohtla-Järvele, kes mängis koosseisus Pavel Andrejev, Vadim Furman, Nikolai Þuravljov, Aare Aava, Vladimir Sergejev, Väino Urlih. Ka Sillamäe ja Kiviõli kogusid ühepalju punkte – 4, kuid suhe oli parem Sillamäel 0,6 (Kiviõlil 0,4), seega kolmas koht Sillamäele.

Nädal varem Põltsamaal peetud traditsioonilise Jõgevamaa – Ida-Virumaa kohtumise võitsid 17:4 (idavirulastele tõid võidupunkti Illuka, VK Viro ja Illuka mehed ning meesveteranid) korraldajad, mis pani idavirulasi mõtlema, et tulevikus peaks maakonna koondisse kaasama ka narvalased, kes seni on jõgevalaste soovidele vastu tulles välja jäetud.

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: