“Võrgud sahisema” eelvoorudes selgusid edasipääsejad

Ida- ja Lääne-Virumaa III-VI klasside õpilastele mõeldud koolinoorte pallimänguliigas “Võrgud sahisema” jõudsid läinud nädalaga lõpule eelvoorud ning selgusid kummagi maakonna neli edukamat kooli, kes jätkavad võistusi vahevoorudes.

Teises eelvoorus, kus olid kavas jalgpall, jalgpallielementidega teatevõistlus ning viktoriin teemal “Eesti sport aastal 2009”, jõudsid Sillamäel toimunud Ida-Virumaa jõuproovil esimeste hulka Narva Eesti Gümnaasium 29 ning Kiviõli Vene Gümnaasium ja Sillamäe Vanalinna Kool võrdselt 24 punktiga. Narvalased saavutasid sealjuures alavõidud jalgpallis ja teatevõistluses, sel etapil 18 punktiga neljandale kohale platseerunud Mäetaguse Põhikool oli aga parim viktoriinis.

Võidukasse Narva Eesti Gümnaasiumi võistkonda esindasid õpetaja Georg Suurvariku juhendamisel Kristjan Pille, Vlassi Sinjavski, Kert Krein, Kunar Uibokand, Kristen Kedus, Marko Koskinen, Kevin Krein ja Valeri Toiker.

Kahe eelvooru kokkuvõttes mahtusid ülitihedas konkurentsis esinelikusse ja lunastasid seeläbi pääsu järgnevatesse vahevoorudesse Mäetaguse Põhikool (45 punkti), Narva Eesti Gümnaasium (42), Jõhvi Gümnaasium (41,5) ja Kiviõli Vene Gümnaasium (41).

Jõhvi Gümnaasium õpilased näitasid ühtlasi väga häid teadmisi Rakvere Lihakombinaadi populaarset Vinku kaubamärki puudutava viktoriini küsimustele, kus nad teadsid vastuseid kõigile küsimustele ja teenisid maksimaalsed 12 punkti.

Rakvere spordihallis toimunud Lääne-Viru teises eelvoorus tuli 15 punktiga esikohale Tapa Gümnaasium, kes noppis alavõidu jalgpallis ja näitas ühtlast taset nii teatevõistluses (2. koht) kui ka viktoriinis (3. koht). Eelvooru teine koht kuulus Vinni-Pajusti Gümnaasiumile (1. koht viktoriinis) 12, kolmas Rakvere Põhikoolile (1. koht teatevõistluses) 11 ning neljas Haljala Gümnaasiumile 10 punktiga.

Õpetaja Elmu Koppelmanni juhitud Tapa Gümnaasiumi rivistusse kuulusid Marek Palmsalu, Marek Puieräst, Taavi Tuoppi, Martin Adamson, Sten Saariste, Kert Trofimov, Ailar Puhasmets ja Sander Annula.

Kahe eelvooru punktide liitmisel tõusis esikohale Rakvere Põhikool 26 punktiga, järgnesid Tapa Gümnaasium 25, Haljala Gümnaasium 21 ja Vinni-Pajusti Gümnaasium 16 punktiga.

Teise eelvooru meeleolukaks vahepalaks olnud Vinku viktoriinis näitasid Rakveres võrdselt häid teadmisi Vinni-Pajusti Gümnaasium ja Haljala Gümnaasium, kes vastasid õigesti kõikidele küsimustele.

“Võrgud sahisema” kaks vahevooru, kus konkureerivad neli Ida-Virumaa ja neli Lääne-Virumaa kooli, on kavas 17. märtsil Rakveres ja 8. aprillil Sillamäel. Esimesel neist on põhirõhk korvpallil, teisel jalgpallil.

Superfinaalis, mis leiab aset 29. aprillil Rakveres, saab selgeks parim kool, kelle kõiki võistkonna liikmeid ootab muu hulgas ees preemiareis Eesti Jalgpalli Liidu poolt mõnele rahvuskoondise välismängule. Auhind saab olema seda põnevam, et loosi tahtel sattus Eesti jalgpallikoondis septembris algavateks EM-i valikmängudeks ühte alagruppi koos Itaalia, Serbia, Sloveenia, Põhja-Iirimaa ja Fääri saartega.

Koolinoorte pallimänguliigat “Võrgud sahisema” toetavad Eesti Jalgpalli Liit, Eesti Korvpalliliit, Rakvere Lihakombinaat, Farmi, OÜ Nantecom, Swedbank, Rakvere linn, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Eesti Kultuurkapital. Sarja eestvedajateks on Virumaa Pallimängude Kool ja Rakvere Spordikeskus.

Vaata lisainfot võistlussarja kohta aadressilt http://www.rakverespordikeskus.ee/index.php?id=9704

MARGUS MARTIN
Rakvere Spordikeskus

Eelmine:
Järgmine: