“Võrgud sahisema” alustab kolmandat hooaega

Ida- ja Lääne-Virumaa koolide III-VI klasside õpilasi ühendav pallimänguliiga “Võrgud sahisema” alustab peagi oma kolmandat võistlushooaega. Tänavu osaleb kahe maakonna peale kokku sarjas 19 kooli, neist 11 Ida-Virumaalt.

Lääne-Virus asuvad võistlusse sarja kahekordne võitja Rakvere Reaalgümnaasium, mõlemal korral superfinaalis kolmandale kohale tulnud Rakvere Gümnaasium ning lisaks neile veel Kadrina Keskkool, Rakvere Põhikool, Simuna Kool, Haljala Gümnaasium, Rakvere Linna Algkool ja Kunda Ühisgümnaasium.

Maakondlikud eelvoorud toimuvad Rakvere spordihallis 3. detsembril, 21. jaanuaril, 17. veebruaril ja 6. märtsil. Maakondlik finaal on kavas Rakveres 2. aprillil ning superfinaal koos Ida-Virumaa edukamatega 8. mail samuti Rakveres.

Ida-Virumaad esindavad “Võrgud sahisema” superfinaali kahekordne “hõbe” Toila Gümnaasium, Narva Eesti Gümnaasium, Maidla Põhikool, Iisaku Gümnaasium, Kiviõli I Keskkool, Kiviõli Vene Gümnaasium, Jõhvi Gümnaasium, Kohtla-Järve Järve Gümnaasium, Mäetaguse Põhikool, Sillamäe Eesti Põhikool ning Sillamäe Vanalinna Kool.

Maakondlikud eelvoorud peetakse Voka spordihoones 11. detsembril, 22. jaanuaril, 19. veebruaril ja 12. märtsil. Ida-Virumaa finaal on kavas Vokas 23. aprillil.

Koolinoorte pallimänguliiga “Võrgud sahisema” raames võisteldakse etappidel vaheldumisi korvpallis ja jalgpallis, samuti on igal etapil kavas vastava ala elementidega teatevõistlused ning viktoriin, mille küsimustik puudutab laiemat teemaderingi alates korvpalli ja jalgpalli võistlusmäärustest kuni Eesti sportlasteni olümpiamängudel ning Virumaa ajaloo ja tänapäevani välja. Viktoriini küsimused koostab traditsiooniliselt tuntud Virumaa ajakirjanik ja telepublikulegi hästi tuttav mälumängur Andres Pulver.

Varasematel aastatel on “Võrgud sahisema” raames korraldatud koolide kehalise kasvatuse õpetajatele ja teistele sportliku tegevusega seotud inimestele ka koolitusi.

Oma teadmisi ja oskusi on jaganud ning demonstreerinud Üllar Kerde, Toomas Kandimaa, Alar Varrak, Vaido Rego, Brian Cusworth, Silver Leppik, Romil Jermakov, Priit Lokutðievski, Frank Bernhardt, Urmas Kirs, Viktor Mets, Vjatðeslav Zahovaiko, Mihkel Aksalu, Jarmo Ahjupera, Karl Palatu jt.

MARGUS MARTIN

Eelmine:
Järgmine: