21.11.2007
Male

Volodini start oli MMil edukas

18.-28. novembrini Türgis toimuvatel noorte maailmameistrivõistlustel startis tosinast Eesti esindajast kõige edukamalt U18 turniiril osalev Aleksandr Volodin (Kohtla-Järve spordiklubi Valge Ratsu), kes kahes esimeses voorus võitis ja kolmandas mängis viiki. Täna on kavas neljas voor.

U18 turniiril omab Volodin 114 osaleja seas 2373 reitingupunktiga 27. asetust, kusjuures kolmel mängijal on reiting üle 2500 punkti.

Volodin võitis esimeses voorus mustadega mängides türklase Ali Amman Camaci (1979 punktiga 83. asetus). Teises voorus olid Volodinil valged Paulo James Florendo (Filipiinid; 0 reitingupunkti 101. asetus, kuid esimeses voorus sai ta võidu 42. asetust omava norraka) vastu ja taas oli kohtlajärvelane võidukas. Kolmandas vooruks neljandale lauale mängima tõusnud  Volodinil juba tõsisem vastane, kuid mustadega mängides leppis ta 34. käigul viiki (mõlemal oli lauale jäänud kuningas, lipp, vanker ja viis etturit) 2495 reitingupunktiga 5. asetust omava Mehhiko esindaja Manuel Leon Hoyosega.

Kolme vooru järel jätkavad täiseduga vaid viis maletajat. Volodin jagab 6.-20. kohta. Kolmapäeval kohaliku aja järgi kell 15 algavas kolmandas voorus mängib Volodin kuuendal laual valgetega hollandlase Wouter Spoelmaniga, kelle Elo-koefitsent on 2445 ja sellega sai ta turniirile 13. asetuse.

Maailmameistrivõistlustel esineb lisaks Volodinile veel üks idavirulane, Andrei Virgus (Narva SK Maletäht). Esimeses voorus oli ta üks neist kahest Eesti maletajast, kes pidi vastasele andma loobumiskaotuse. Põhjus oli proosaline, võistluspäeva eelsel öösel võistluspaika saabunud Eesti koondise kaks liiget Virgus ja Mark Lapidus jäid nii sügavasse unne, et ei suutnud vooru alguseks võistluspaika jõuda. Teises voorus sai Virgus mustadega mängides kätte viigi Walesi esindajalt, kuid kolmandas voorus kaotas valgetega mängides Islandi esindajale.

Kokku peetakse turniiril 11 vooru. Kõige raskem päev on homne, kui kavas on kaks vooru, kuid tasuks saavad reedel mängijad ainsa puhkepäeva. Turniir lõpeb kolmapäeval, 28. novembril.

Võistluste ametliku kodulehe aadress on http://wycc2007.tsf.org.tr/ 

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: