25.09.2010
Male

Volodin on maleolümpial Eesti edukaim

Venemaal Hantõ-Mansiiskis toimuval maleolümpial viiest kohtumisest neli võitnud Eesti koondise edukaimaks on tõusnud kohtlajärvelane Aleksandr Volodin, kes on ainsana kaasa löönud kõigis viies matðis ning ta kontos on kolm võitu ja kaks viiki.

Avatud klassis on Eesti meeskonnal 149 esinduse seas 48. asetus, kuid see ei takista Eestil olemaks viie vooru järel 6.-14. koha jagajate hulgas. Viiest matðist neli võitud ja ühe kaotanud Eestil on 8 punkti nagu ka veel üheksal meeskonnal. Tabeli tipus on Gruusia, Ungari ja Armeenia, kel kirjas viis võitu viiest. Viis võitu ja ühe viigi on saanud Ukraina ja Holland.

Esmaspäeval peetavas kuuendas voorus on Eesti vastaseks Poola, kel on 15. asetus.

Pühapäeval on OMil esimene puhkepäev. Kokku on kavas 11 vooru.

19aastane Volodin mängib maleolümpial kolmandat korda. 2006. aastal Torinos kogus ta 4st võimalikust 0,5 punkti ja kaks aastat hiljem oli ta Dresdenis juba plusspoolel, 7st kohtumisest kogus ta 4,5 punkti. Eesti meeskond sai neil olümpiatel vastavalt 46. ja 33. koha.

Üks kohtlajärvelane lööb OMil veel kaasa. Horvaatia naiskonna esimesel on kolmes kohtumises kaasa löönud Valentina Gulubenko, kel kirjas kaks võitu ja üks kaotus. 27. asetusega Horvaatial on sarnaselt 49. asetusega Eesti naiskonnale kolme võidu, ühe viigi ja ühe kaotuse eest tabelis 7 punkti, mis annab ene puhkepäeva 115 naiskonna seas 17.-24. koha jagamise.

OMi erileht: http://www.ugra-chess.com/

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: