28.11.2007
Male

Volodin lõpetas võiduga

Kohtlajärvelane Aleksandr Volodin alistas Türgis toimunud male noorte maailmameistrivõistluste U18 vanuseklassi viimases voorus mustadega mängides Barbadose esindaja Martyn Del Castilho. 6 punktiga 11st võimalikust jagas Volodin 111 osaleja seas 36.-54. kohta,lisanäitajad andsid talle 36.-37.koha jagamise

27. asetust omanud Volodin võitis neli partiid (kolm neist mustadega), viigistas samuti neljas kohtmises (kolmes kohtumises olid tal mustad) ja kõik kolm kaotust tuli tal vastu võtta valgetega mängides. Seega kogus ta mustadega 6st võimalikust 4,5 punkti, kuid valgetega mängides sai ta viiest partiist vaid 1,5 punkti.

Alustas Volodin turniiri võimsalt, kahe võidu järel tuli kaks viiki ja siis taas võit ning viie vooru järel jagas ta 4 punktiga 5.-11. kohta. Valearvestus (koondise treeneri Ülar Lauga sõnul ajas ta segamini kaks varianti, see võis olla tingitud väsimusest, kuna see oli ainus mängupäev, kus mängiti kaks vooru), kuuendas voorus ja sealt saadud esimene kaotus lõi Volodini rütmi sassi ning 6.-10 vooruni sai ta viiest võimalikust vaid ühe punkti.

Sellise skooriga on äärmiselt kahtlane, kas enne turniiri 2373 reitingupunkti omanud Volodin jõudis juba selle turniiriga 2400 punkti piirini, mis on tal vajalik selleks, et kätte saada rahvusvahelise meistri norm.

Viigiga lõpetas turniiri U14 klassis kaasa löönud narvalane Andrei Virgus, kes viimases voorus mängis valgetega kasahhi vastu. 3,5 punkti 11st andsid Virgusele 151 osaleja (2 võitu, 3 viiki, 6 kaotust) seas 136.-144. koha jagamise, lisanäitajad asetasid ta 141. kohale. 3,5 punkti meeste selja taha jäi kuus maletajat 3 punktiga ja üks FIDE värvides esinenud maletaja 1 punktiga (seegi oli tal saadud vabast voorust).

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: