07.02.2009
Male

Volodin ja Jeþov on kinni kaksikvõidus

Jõhvis toimuvatel Eesti juunioride meistrivõistlustel males jääb esikoht Ida-Virumaale. Kuigi paljude spetsialistide arvates oli see selge pärast seda kui tiitlikaitsja Aleksandr Volodin enda osalemist kinnitas, siis faktiliseks sai selgeks kaks vooru enne turniiri lõppu. Enne pühapäevaseid mänge on täisedu, seitsme punktiga liider olev Kohtla-Järve SK Valge Ratsu esindaja Volodin tiitli kaitsmisest poole punkti kaugusel. Talt võib ainsana kulla võtta viie punktiga teisel kohal olev narvalane Roman Jeþov, kes esikohaðansi sälitmaiseks peaks allesjäänud kaks partiid võitma ja lootma, et Volodin mõlemad allesjäänud mängud kaotab. Sel juhul selgitaks võitja lisamatð.

Kui Jeþov tegi laupäeva õhtul peetud seitsmendas voorus mustadega kiirviigi Ivan Moltðanoviga (Tallinna MA Vabaettur), siis Volodin pidas vooru pikima parii Sten Kaselaga (Pärnumaa MK). Mustadega mängides sai Volodin enametturi. Selle ülekaalu suutis ta 53. käigul kahekordistada ning otsustavasse järku mindi nii, et mõlemal oli kuningat toetamas vanker, lisaks oli Volodinil kolm etturit vastase ühe vastu. 65. käigul sai Kasela küll etturi tagasi, kuid seis oli siiski lootusetu. Volodin realiseeris ülekaalu kindlalt ja pärnakas pidi pärast musta 79. käiku käe alistuseks ulatama. Partii kestis enam kui neli ja veerand tundi. Hoolimata kaotusest on Kasela 4 punktiga tabelis kolmandal kohal ja just temal on kõige paremad võimalused idavirulaste kaksikvõitu väärata.

Pühapäeval kell 9.30 algavas eelviimases, kaheksandas voorus on Volodini vastane tabelis 1,5 punktiga viimast kohta hoidev Jevgeni Rumjantsev (MA Vabaettur) ning Jezov mängib Uku Valneriga (Tallinna SK Reval-Sport), kes jagab Moltðanoviga 4.-5. kohta, neil mõlemal on 3,5 punkti.

Viimane, üheksas voor algab pühapäeval Jõhvi hotellis Wironia kell 14.30. Volodin mängib Kristjan Sarapikuga (Vabaettur), kel seitsme vooruga koos kolm punkti ning Jeþovi vastane on Kasela ja selles mängus selgub tõenäoliselt hõbeda saatus.

Korraldajad kutsuvad kõiki malesõpru vaatama, kas eelmise aasta Euroopa kiirmale noortemeister suudab Eesti juunioride meistrivõistluste viimastes voorudes võidukalt jätkata.

Erileht: http://www.maleliit.ee/tabelid/2009/juuniorideMV/index.php

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: