09.07.2009

Vollekaksikute ideaalne suhe: “Ta on minu vari, kes käib kõikjal kaasas!”

Kolmapäevane Õhtuleht portreteerib Narva kaunitaridest kaksikõdesid Polina ja Natalja Bratuhhinaid.

Kõik võrkpallisõbrad teavad, et kaksikõed Polina ja Natalja Bratuhhina on need Olympicu klubi tulikäed, kes valdavad hirmuäratavat pommservi. Kuid millised on nad väljaspool platsi? Kui lihtne on elada koos oma peegelpildiga? Ja mis peamine – kuidas neil küll vahet teha?

Nii saalis kui ka rannas Eesti võrkpallis tooni andvate 21aastaste kaksikõdede Polina ja Natalja Bratuhhinaga vesteldes on raske aru saada, kas räägid ühe või kahe inimesega – sedavõrd ladusalt lõpetab üks teise mõttekäike. Jutu lõpetuseks tuleb tõdeda: Bratuhhinad moodustavad ühe (kauni) terviku.

Mis on kaksikuelu plussid?

Natalja: Saad eluks parima sõbranna…

Polina: …ja garderoob on kahe peale…

Natalja: …kergem on uues kohas hakkama saada. Alati saad kellegagi rääkida.

Polina: Ühe korra oleme sarnasust ka koolis ära kasutanud, kui Natalja, kel on loomulikku intelligentsi rohkem, käis minu eest vastamas…

Natalja: …see oli kurb lugu: ma ise sain veerandihindeks nelja, aga Polina tänu minu heale vastamisele viie (naerab).

Olete lapsest saati ninapidi koos olnud. Kas vahel teineteisest ära ka tüdite?

Polina: Me oleme juba nõnda harjunud. Ta on minu vari, kes käib kõikjal kaasas.

Natalja: Kahe inimese ideaalne suhe on selline, kuid nad võivad kahekesi koos olla, lihtsalt vaikida…

Polina: … ja ikkagi on hea olla.

Narvas sündinud piigad kolisid pealinna kuus aastat tagasi. Kiiresti omandasid nad eesti keele, sulandusid hästi Igor Pihale veetud GMP/Olympicu naiskonda ning üsna pea on ka lõpetamas EBSi ülikooli. Kuid algus oli raske… (“Oi, kui raske!” ägises Natalja meenutades valulist üleminekut eestikeelsesse kooli. “Kunstiajalugu eesti keeles – no see oli kohutav!”). Kahekesi said nad hakkama.

Olete te otsustanud rannavõrkpalli kasuks?

Natalja: Jah.

Polina: Oleme veel noored. Kui rannas ikkagi välja ei tule, jõuame veel saalis mängida ja ehk kuhugi jõuda.

Kui lihtne on liival nappides riietes publiku tähelepanelike pilkude all mängida?

Polina: Tegelikult mugav isegi. Sügisel saali minnes on imelik: nii palju riideid on seljas! Hiina MK-etapil oli tõesti nii, et sealsetel pisikestel 150sentimeetristel vanadel meestel olid kõigil fotokad käes ja kui sa näiteks soojenduseks venitad, siis kõik kohe pildistavad. Otseselt see ei häiri.

Õhtulehe fotograafile poseerides jääb aga mulje, et õekesed suisa naudivad seda. Piritale Eesti Näituste hoone taha rajatud väljakul toimunud sessiooni lõpetuseks paluvad nad endale kah pilte saata. Kuid ega väike edevus ole patt. Puhtinimlik, ehtnaiselik.

Mis eesmärgid olete endale seadnud?

Polina: Tahaks rannavolles olümpiale jõuda, see on meie kõige kõrgem eesmärk…

Natalja: …saalis tahaks kas või ühe aasta kuskil välisklubis end proovile panna…

Polina: …ning pärast spordiga lõpetamist läheme mehele, sünnitame kümme last ja hakkame ärinaisteks!

Selgub, et neidudel on äriplaangi olemas – rannavõrkpallile keskenduvad lastelaagrid. Seega igati teostatav eesmärk. Kuid kümme last?

Kas laste isad on juba välja vaadatud?

Polina: Mul on noormees olemas. Katsetame, kas ta isaks sobib.

Natalja: Mul pole praegu kedagi.

Mis teile peale sportimise veel teha meeldib?

Natalja: Õmmelda.

Polina: Heegeldada.

Natalja: Lugeda ja kinos käia!

Polina: Üldiselt meeldib kõik, mis teistelegi noortele. Vahel patustame ka ja joome mõne veini. Aga harva – trennide kõrvalt ei jää selleks aegagi!

Kui osavad teineteise mõtete lugejad olete?

Natalja: Saame päris hästi aru, mida teine mõtleb.

Polina: Näiteks köögis: anna mulle seda. Ja juba ta teab, mida vaja.

Natalja: Nii pole nagu telesaadetes näidatud, et üks tunneb kahe kilomeetri kaugusel olles seda, mida teinegi.

Kuid baaris mõnd meest nähes, saate sõnadetagi aru, kas too on teise meelest väärt kraam või mitte?

Koos: Jah!

Miks õed koos ei mängi?

2007. aastal saavutasid õed Bratuhhinad U21 MMil viienda koha. Edaspidi mängis Natalja koos Mari-Liis Graumanni ja Polina Kadri Puriga. Kuu aja eest vahetasid kaksikud kohad. Miks?

“Otsus tuli ülemustelt, meie kuuletusime,” märkis Polina.

Tänavusel kolmel MK-etapil jäid soovitud saavutused tulemata, naiste rannavolle eestvedaja Igor Pihela leidis, et midagi tuleks muuta. “Igasugune muutus võib midagi head kaasa tuua,” nõustus Polina.

Ehk peaksid õed taas koos mängima? “Meil on sellest ajast head mälestused,” ei salanud Natalja. “Unistame sellest, et teeme kunagi koos comeback’i. Kuid vahepeal tuleb eri stiiliga paarilistega mängimine kindlasti kasuks,” arvas Polina.

Mõlemal neli keelt suus

Mõlema Bratuhhinaga koos rannavõrkpalli mänginud Mari-Liis Graumanni sõnul polegi kaksikud sarnased kui kaks tilka vett.

“Nad on ikka erinevad. Natalja näiteks seletab mängu ajal platsil palju rohkem,” tõi Graumann näite. Lisaks lööb saalivõrkpallis diagonaalründaja kohta täitev Natalja kiiremini ja energilisemalt. “Väljaspool platsi on mõlemad väga jutukad, head suhtlejad, kel tekib palju uusi tutvusi. Kasuks tuleb see, et nad räägivad eesti, vene, inglise ja hispaania keelt.”

Kuidas neil vahet teha?

Kaksikutega on see jama, et jube raske on neid eristada. Isegi Bratuhhinate paarilised Mari-Liis Graumann ja Kadri Puri ei saa alati sellega hakkama. Õhtuleht pakub väikse spikri.

Värvikood. Rannaliival on väga lihtne: Polina mängib punases ja Natalja sinises vormis. (Polina: “Tegelikult on värvid segi läinud. Lapsena kandsin mina siniseid ja Natalja punaseid riideid. Nüüd teiste paarilistega mängides ja paare vahetades on värvid vahetusse läinud.”)

Juuksepikkus. Nataljal on pikemad juuksed. (Natalja: “14 aastat nägime täpselt ühesugused välja, siis sai Polinal sellest kõrini ja ta tegi endale mõneks ajaks poisipea.”)

Kaal. Natalja kaalub kaks kilo vähem. (Polina: “Ei tea isegi, kus mu kehal need kaks kilo rohkem on.”)

OHTULEHT.ee

Eelmine:
Järgmine: