02.08.2007
Male

Võit läks Narva

Peipsi kaldal Uuskülas toimus iga-aastane maleturniir varalahkunud suurmeistri Lembit Olli mälestuseks. 15 Narva, 15 Kohtla-Järve ja 8 Sillamäe maletaja kõrval olid seekord kohal ka Eesti paremad naismaletajad – rahvusvahelised meistrid Tatjana Fomina ja Monika Tðõganova Tallinnast.

Tänavu rõõmustas noorte agar osavõtt tugevast turniirist ruudulisel laual. Tosina noorte klassi kuuluva maletaja seas olid noorimad 8aastane Katrina Korban Narvast ja 9aastane Roman Smoljar Kohtla-Järvelt.

Konkurents esikohale Narva ja Kohtla-Järve maletajate vahel oli seekord erakordselt pingeline. Üheksa vooru lõppedes selgus, et 7 punktiga saavutas esikoha narvalane Dmitri Vergun. Vaid poole punktiga jäi võitjast maha lisanäitajate põhjal reastatud viisik: Artjom Jeremejev (Kohtla-Järve), Aleksandr Volodin (Kohtla-Järve), Maris Korstin (Narva), Sergei Neff (Kohtla-Järve) ja Sergei Nigmatullin (Kohtla-Järve).

5,5 punktiga 8.-13. kohta jaganute hulgas olid ka Fomina ja Tðõganova, kes naiste arvestuses said kaks peaauhinda. Kolmas oli 5 punktiga Valentina Golubenko Kohtla-Järvelt.

Õnnestunud maleürituse peakorraldaja oli Ida-Virumaa spordiliit eesotsas Valdek Murdiga.

ARVO KRUUS,
Peakohtunik

 

Eelmine:
Järgmine: