09.08.2010
Jalgrattasport

Võidukad Tauri Selder ja Kristel Koort

Nädalavahetusel võistlesid Jõhvi-Investment Agency ratturid mitmes Eestimaa paigas ning Lätis Jurmalas.
Nädalavahetust ilmestas väga kuum ilm mis oli mõlemil päeval 30 pluss kraadi juures.
Investment Agency võiskond jagunes seekord kaheks: maantee võiskond osales Lätis Jurmala rattasõidul ja Viljandis Mulgi Rattarallil. Mägiratturid võistlesid Rakveres Team Rttapood cupil.

Jurmalas parim Allar Karu

Jurmalas korraldas reklaamiagentuur Alpha Baltic esimest korda 125km pikkuse Rattaralli millest tahetakse teha sarnane üritus nagu meie Tartu neliküritus, kuhu kuuluvad veel rulluisu maraton ja jooksumaraton. Rattaralli start anti Jurmala kesklinnast, kuhu oli tulnud kokku suur hulk pealtvaatajaid ning motokrossile sarnanev stardiðõu pani rahvast tundma ennast nagu mõnel suurvõistlusel. Eliitklassis startis 150 jalgratturit ja ülejäänud võistlejad lasti rajale minut hiljem.

Kuna ilm oli tuulevaikne, tee heas korras ning mägesid polnud, siis kõik äraminekud võistluse algstaadiumis neutraliseeriti. Sellegi poolest õnnestus kümnel mehel tabada peagrupi peata olek ning nad hiilisid minema ja ette nad jäid lõpuni. Juurde suutis sõita sinna vaid võistluse nimekaimal mehel Aleksejs Saramotinsil, kelle tuules sai liidergrupi ka vanameister Toomas Kirsipuu. Võidu võttiski grupifiniðis Saramotins Andris Smirnovsi ja Andþs Flaksise ees. Parima eestlasena oli Toomas Kirsipuu seitsmes.

Viisteist km enne lõppu sai peagrupist ära koos kuue kaaslasega Allar Karu, kuid ka see äraminek võeti kinni. Peale seda sõitis grupist minema, Peep Kivil, kes sai kaaslaseks veel viis meest ning edu sõideti poole minuti peale. Neli kilomeetrit enne lõppu jäädi, aga rongi taha ning kohtunikud jooksikute edu ei taastanud. Nii finiðeeriti Jurmala kurvilistel tänavatel suures grupis, kus Allar Karu oli klubi parimana 22, Peep Kivil 29, Ainar Elberg 45, Raivo Sala 64 ja Kristel Koort 65. Võistluse lõpetas edukalt ka klubi toetaja Illar Kaasik, kes sai 103 koha. Ainar Elberg võitis M16 vanuseklassi ja Kristel Koort oli N18 vanuseklassi teine ning naiste ülarvestuse neljas.

Viljandis Allar Karu 10., Kristel Koort N18 võitja

Päev hiljem sõitis sama võiskond Viljandis, kus toimus esimest korda 83km pikkune Mulgi Rttaralli. Kui Jurmalas tuli sõita 25 soojakeraadiga siis Viljandis oli võistluse keskmine temperatuur +35 mis mõjus võistlejatele väga kurnavalt. Kohe stardist sõitsid teistelt eest ära kuus meest ning ette nad jäidki, ainult selle vahega, et kolm meest väsisid ja nende asemele tuli kolm kuulsust:Taaramäe, Pütsep ja Sigvard Kukk. Finið oli seekord umbes poole kilomeetrise mäe otsa ning kõige värskemat jalga näitas Sigvard Kukk (2:00.12) kes edestas Erki Pütsepa ja Rein Taaramäed. Teises kümnemehelises jooksikute grupis lõpetas Allar Karu ning sai ajaga 2:01.13 korraliku 10. koha. Kolmandas viieliikmelises grupis lõpetas Peep Kivil kellele kuulus ajaga 2:01.40 19. koht. Peagrupis sai Raivo Sala 47. koha. Naiste võitja Liga Smite suutis samuti lõpetada peagrupis olles 52.
Üldarvestuse teine naine oli aga meie Kristel Koort, kes sai ajaga 2:13.03 82. koha ning võttis kindla võidu N18 vanuseklassis.  Maris Nurm jäi võistluse 24 km toimunud kukkumise taha ning jäi grupist maha. Sellegi poolest sai ta naiste arvestuses kolmanda koha (Maris oli võistelnud päev varem Otepääl Tristar triatloni võistlusel kus oli saanud Sparta naiskonna koosseisus teise koha. Temal tuli sõita jalgrattaga 100 km). Kahjuks pidi kukkumise tagajärjel Viljandis katkestama Ainar Elberg.

Tauri Selder võitis Rakveres

Mägiratturid võistlesid samal ajal Rakveres Team Rattapood cupil ning meeste eliitklassis sai võidu Tauri Selder, kes alistas Ivo Suure ja Martin Loo. Peafavoriidil Lool oli purunenud kumm. Samal põhjusel katkestasid ka Riivo Schumann. M18 vanuseklassis sai Paul Nestor teise koha ning juhib sarja kokkuvõttes. Naiste arvestuses tõusis poodiumi kolmandale astmele Aira Ferschel. Marten Jõeäär ja Kaireen Käen said omas vanuseklassides neljandad kohad. Rakvere võistlus oli heaks kondiprooviks nädala pärast Rakkes toimuvatele Eesti jalgrattamaratoni meistrivõistlustele.

PEEP KIVIL
JRK

Eelmine:
Järgmine: