06.06.2010
Jalgrattasport

Võidud said Jõeäär ja Nurm

Pannjärvel toimunud Alutaguse rattamartoni võitis meestest pealinlane Gert Jõeäär, naistest viis võidu Jõhvi Maris Nurm.

Selleaastane rada oli suhteliselt kuiv ja tolmune mida võis välja lugeda lõpetajate nägudelt, mis sarnanesid söekaevurite omaga. Ilm soosis ka seekord jalgrattureid sest päike ja jahe tuul lõid ideaalse jalgrattasõidu tingimused.

Kell 12 päeval andis peakohtunik Ants Väravas lähte 40 ja 20 km pikkusele sõidule, mille starti oli tulnud üle 90 rattahuvilise. Tuntumad mehed stardijoonel olid Caspar Austa Tartu Ülikooli Spordiklubist, kes on Alutaguse võistluse võitnud 2006 ja 2009 aastal. Kahekordne võitja on ka Investment Agency mees Taavi Selder (2005, 2008). Põhitegijate nimekirja võis veel arvata Taavi võiskonnakaaslasi Tauri Selderit, Riivo Schumanni, Allar Karu ja tallinnlast Gert Jõeäärt.

Esimeselt 20km pikkuselt ringilt tulidki favoriidid kuuekesi koos. Liidergruppi kuulusid Austa, Tauri Selder, Schumann, Jõeäär, Rainer Neidra ja Juri Molev, 50m vahega järgnes neile Vladimir Vsivtsev, teised olid selleks ajaks juba konkurentsist väljas. Naiste arvestuses oli peale esimest ringi juhtohjad haaranud Maris Nurm kes oli ringi viimasel tõusul kandadelt raputanud Kairi Schmidti.

Teisel ringil hakkasid liidrid kordamööda äraminekuid üritama, kuid pundist pudenesid vaid Rakke mees Neidra ja Veloplusi esindaja Juri Molev. Otsustav moment toimus 28. kilomeetril kui Austal purunes kumm ja koos sellega võimalus võidelda võidu eest. Liidertrio sõitis koos kuni 36 kilomeetrini, kus hakkas võistluse raskeim osa ning mudases kohas, kus tuli joostes ületada kraav ründas edukalt Tauri Selder, kuid heas vormis olev Gert Jõeäär suutis siiski enne lõppu Tauri Selderi kinni püüda ja nii otsustas võidu see, kellel oli teravaim lõpuspurt. Finiðis suutiski Jõeäär Selderit rattapikkusega edestada ning võitis VII Alutaguse Rattamaratoni. Kindlalt kolmas oli Riivo Schumann, tuues Investment Agency meeskonnale teisegi poodiumikohta. Esikuuikusse mahtusid veel Rainer Neidra Rakkest, Juri Molev ja Vladimir Vsivtsev Narva Äkke SK-st.
Caspar Austa sai seekord seitsmenda koha.

Naiste arvestuses suutis Maris Nurm Kairi Schmidiga turvalist vahet hoida ja tuli esmakordselt sellel maratonil võitjaks. Kolmas koht kuulus Kristel Koortile ja neljas Greete Steinburgile. Mõlema neiu etteastele jättis kindlasti jälje päev varem sõidetud Rõuge Rattamaraton.

Põhisõidu lõpetas 66 ja 20km pikkuse matkasõidu 22 inimest.

Poolemaa sõitu valitsesid Tartu Velo noored kes said M14 vanuseklassis koguni kolmikvõidu. Esikoht kuulus Gregor Põldverele. N14 vanuseklassi võitis Laura Kuusemets Jõhvi Investment Agencyst. Jõhvi võiskonnale kuulus võit veel N16 ja M16 vanuseklassides, kus võidutsesid Janely Sojone ja Ainar Elberg. Paul Nestor oli M18 vanuseklassis Kristjan Videri järel teine.

Lastesõitudes võitis poiste arvestuses Daniel Proode ja tüdrukutest Mirell Semenkova. Tillusõidu võit läks Mario Kivilile.

M60 vanuseklassi võitis Ida-Virumaa läbi aegade kuulsaim mees praegu Kadrinas elav Ilmar Mesi. M50 meeste hulgas oli kiireim Raivo Mõttus ning M40 võit läks Kohtla-Nõmme vallavanemale Illart Joolile.

Protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/alutaguseRM_060610pr.htm või https://sportiv.ee/protokoll/alutaguseRM_060610pr.xls

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1428
Aleksandr Komðini pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1434

JRK

Eelmine:
Järgmine: