17.09.2008
Jäähoki

Viru Sputnik sai läbi aegade esimese koduvõidu

Kohtla-Järve klubi Viru Sputnik alustas Eesti jäähokimeistrivõistlusi riigi noortekoondise (U20) alistamisega. See oli ajalooline saavutus, sest meeskond pole kunagi varem kodus võitnud,kirjutab Põhjarannik.

Nagu aasta tagasi, olid hooaja avamängus vastamisi Viru Sputnik ja detsembris toimuvateks maailmameistrivõistlusteks valmistuv Eesti noortekoondis. Aasta tagasi kaotas Viru Sputnik 2:11.

Hooaja algul avaldas Viru Sputniku treener Sergei Konõðev lootust, et meeskonna mängus toimuvad muutused, sest esimest korda polnud klubist lahkunud ühtki mängijat, vastupidi, neid oli juurde tulnud. Tagasi on kogenud Deniss Konõðev, Aleksandr Smetanin ja Anton Nekrassov, ka noortel on oskusi juba rohkem.

Pühapäeval toimunud mäng algas peaaegu harjumuspärase stsenaariumi järgi, sest noortekoondis lõi juba kolmandal minutil avavärava, siiski lõppes see kolmandik 2:1, teine kolmandik 5:2 ja kogu mäng 5:3.

“See, et Viru Sputnik võita suutis, on minu arvates äärmiselt positiivne kogu meie hoki jaoks. Loodan, et see lisab meistrivõistlustele põnevust ja tõstab meie hoki taset,” ütles Eesti jäähokiliidu president Riho Soonik.

Viru Sputniku jaoks oli see terve Eesti meistrivõistlustel osalemise aja jooksul esimene kodus saavutatud võit. Eelmise koduvõidu tõi Kohtla-Järvele Viru Sputniku eelkäija City Hockey Club 2002./2003. aasta hooajal, Viru Sputniku parimaks saavutuseks koduväljakul oli seni 2004. aastal Tallinna Pantriga tehtud viik.

Sellel nädalal on meistrivõistlustel kavas kolm mängu. Narva PSK võõrustab Viru Sputnikut, Tartus on vastamisi kaks kompromissitut konkurenti Kalev/Välk ja Tallinna Stars/GMP. Pühapäeval on narvalaste vastaseks noortekoondis.

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: