11.03.2010
Firmasisesed

Viru Basket pääses esiliiga ja Kiviõli/Maidla teise liiga finaali

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste esiliigas kindlustas Viru Basket endale finaalikoha voor enne vahegrupituriiri lõppu. Teises liigas on finaalikoha saanud Kiviõli/Maidla.

Kolmapäeval võõrsil 96:82 Iisaku/Kaitseliidu alistanud BC Viru Basketit lahutab enne esiliiga viimast vooru konkurentidest kaks võitu, mis tähendab, et nad on endale vahegrupi esikoha ja seega ka koha otse finaalis taganud. Küll on põnev aga seis selles osas, kes pääseb A-poolfinaali ehk selgitama teist esiliiga finalisti.

Enne viimast vooru on Iisaku/Kaitseliidul, Jõhvi BC Karjamaal ja Askele IV meeskonnal võrdselt 2 võitu ja 4 kaotust. Iisaku/Kaitseliit mägib 13. märtsil kodus BC Karjamaaga ja Askele IV kohtub 19. märtsil kodus BC Viru Basketiga.

Selge on see, et Iisaku/Kaitseliidu ja BC Karjamaa mängu võitja on alagrupis teine ja saab A-poolfinaalis kõrgema asetuse. Samuti on kõik selge, kui Askele IV peaks BC Viru Basketit võitma. Siis on A-poolfinaalis Iisaku/Kaitseliidu – BC Karjamaa mängu võitja (kaotaja langeb B-poolfinaali ehk parimal juhul võib jõuda pronksimängu) ja Askele IV. Peaks aga Askele IV viimase mängu kaotama, siis saab A-poolfinaali ka Iisaku/Kaisteliidu – BC Karjamaa mängu kaotaja, kuna nende omavahelised mängud on Askel miinuses. Skoorid on olnud Askele poolt vaadatuna Karjamaaga 1:1 (-44; 77:70 ja 50:101) ning Iisaku/Kaitseliiduga samuti 1:1 (-11; 57:71, 63:60). Seega saab Iisaku/Kaitseliit – BC Karjamaa mängu võitja olla tänulik vaid endale, kuid kaotaja peab lootma BC Viru Basketi peale.

Esiliiga B-tugevusgrupis on enne viimast vooru seis selline: 1. KK Hito 4, 2. Vikingmodum 3, 3. Kohtla-Nõmme 2, 4. Remeks II/Intro 1 võit. Viimases voorus kohtuvad laupäeval Kohtla-Järve spordihoones alguses Kohtla-Nõmme – Remeks II/SK Intro ja seejärel KK Hito II – Vikingmodum. Tabeliseisust lähtudes võivad lõpuks võrdselt punkte koguda KK Hito ja Vikingmodum (avamäng Hitole 87:60, seega peab Vikingmodum esimeseks tõusmiseks vastase alistama vähemalt 28 punktiga), Vikingmodum ja Kohtla-Nõmme (mängud 65:80 ja 91:69 ehk 1:1 ja +7 Vikingmodumile) või Kohtla-Nõmme ja Remeks II (esimene mäng Remeks II-le 61:53).

B-tugevusgrupis on kaalul võimalus pääseda medalimängule, sest B-grupi võitja mängib A-grupi viimasega B-poolfinaalis, mille võitja pääseb pronksikohtumisele. B-grupi 2. mängib 5.-6. koha mängus ning B-grupi 3. ja 4. selgitavad ehk Kohtla-Nõmme ja Remeks selgitavad, kes on liigas 7. meeskond ja kes 8. ehk kes mängib teise liiga 2. koha omanikuga esiliiga üleminekumängudes.

Teises liigas on samuti põhiturniiri lõpuni üks voor, kuid kuna selles liigas on Sillamäe meeskond saanud 0:20 kaotuse ehk tabeliseis on ülevaatlikum punktide kaupa: 1. Kiviõli/Maidla 9, 2. Jõhvi Jussid 8, 3. Sillamäe Kalev 6, 4. Mäetaguse II 6 punkti. Viimases voorus on vastamisi Mäetaguse II ja Jõhvi Jussid ning Kiviõli/Maidla ja Sillamäe Kalev. Kiviõli/Maidla on endale koha finaalis juba taganud, sest kui isegi viimane mäng kaotatakse ja Jussid viimase mängu võidab on Kiviõli/Maidla omavaheliste mängudega plussis (1:1, +9; 60:64 ja 76:63). Samuti on endale koha poolfinaalis tahanud Jõhvi Jussid, kuid Sillamäe Kalevi ja Mäetaguse II suhtes võivad saada otsustavaks omavahelised mängud, mis Sillamäel on pisut paremad (1:1, +8; 62:52 ja 64:66). Seega on Mäetaguse II ainus lootus A-poolfinaali saada see, et oma viimases mängus saadakse võit ning seejärel Sillamäe kaotab Kiviõli/Maidlale.   

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: