Vildi rekord läks ajalukku, Iljuðtðenkol tekkis olümpiaðanss

Tartlane Tiidrek Nurme jooksis Belgias 1500 meetrit ajaga 3.38,80, põrmustades kahe kümnendikuga Eesti vanima kergejõustikurekordi – idavirulase Mart Vildi 1966. aastal püstitatud tipptulemuse.

Jooksus teise koha saanud Nurme parandas oma isiklikku tippmarki koguni kolme ja poole sekundiga – tema senine parim tulemus oli 12. juulil Cuxhavenis joostud 3.42,30.

Samal võistlusel Belgias ületas Sillamäelt Anna Iljuðtðenko kõrgushüppes 1.91, korrates Viktoria Leksi nimele kuuluvat Eesti rekordit. Samas välitingimustes oli Iljuðtðenko esimene eestimaalane,kes nii kõrgele hüppas, sest Leksi rekord oli püstitatud isetingimustes. Iljuðtðenko parandas oma senist tippmarki kahe sentimeetriga.

Mõlemad 22-aastased kergejõustiklased ületasid ühtlasi ka Pekingi olümpiamängude B-normi, kuid selleks, et Eesti Olümpiakomitee saaks neid juba kinnitatud olümpiadelegatsiooni lisada, peavad nad hiljemalt 30. juuliks ületama normi ka teist korda.

Pilte kangelastest Eesti meistrivõistlustelt:

Tiidrek Nurme koos Eesti kergejõustikukoondise vanemtreeneri Aivo Normakuga: http://pildid.sportiv.ee/displayimage.php?album=453&pos=350
Anna Iljuðtðenko: http://pildid.sportiv.ee/displayimage.php?album=453&pos=404

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: