Viktor Ðemarin võitis Kanadas hõbeda

Quebecis nädal aega kestnud ja pühapäeval lõppenud ülemaailmsetel seeniorsportlaste talimängudel ainsana Eestit esindanud narvalane Viktor Ðemarin saavutas laskesuusatamise sprindidistantsil hõbemedali.

Vanuseklassis BM04 (45-49 aastat) võistelnud Ðemarinit suutis 6km distantsil edestada vaid Venemaa esindaja Alek Lyashok, kes sai 3 trahviringi juures võiduajaks 23.56,7.

Võitjast ühe trahviringi rohkem (avatiirus pikali lastes sai ta vaid 1 trahvi, kuid püstitiiru järel pidi ta läbima 150 m pikkuse trahviringi 3 korda) läbima pidanud Ðemarin sai ajaks 25.17,4. Kolmanda koha sai Saksamaa esindaja, kes kaotas Ðemarinile viis sekundit, kuid tegi sealjuures koguni 6 möödalasku. Kokku oli selles stardis 15 osalejat.

Laskesuusatajate võistluse avapäeval sai Ðemarin Soome, USA ja kaks päeva hiljem võidutsenud Venemaa esindaja järel neljanda koha. Kolmes tiirus kokku 6 möödalasku teinud Ðemerinit jäi siis pronksis lahutama vähem kui 40 sekundit ehk medali oleks andnud veel 5 möödalasku – pikemal maal andis iga eksimus ühe karistusminuti. Sel distantsil oli Ðemarini vanuseklassis 16 osalejat.

Laskmisega oldi üldse MMil hädas, Ðemarini sõnul oli põhjuseks nii mäestikust asunud võistluspaigast tingitud kõrge pulss kui ka tugevad tuulehood.

Lisaks individuaaldistantsile osales Ðemarin ka koos Saksamaa ja Venemaa esindajaga M40-50 klassi teatesõidus, kus saadi 5. koht.

Üheksal alal võistles Kanadas enam kui 1500 30aastast ja vanemat sportlast üle maailma. Teisi Eesti esindajaid Ðemarini sõnul Quebecis ei osalenud, küll oli ta sõnul palju osalejaid kohale sõitnud aga näiteks Soomest. IMGA (Internatoinal Masters Games Assocition) korraldab Masters Gamesi nime alla võistlusi alates 1985. aastast. Kui alguses võisteldi vaid suvel, siis aastast 2010. on võisteldud ka talvel ning nendest jõukatsumistest on kujunenud omalaadsed seeniorsportlaste olümpiamängud, seda enam, et võistlused viikse läbi koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomiteega.

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis juba sel kolmapäeval on Ðemarin võistlustules kodulinnas toimuval Argipäeva suusaõhtute etapil.

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: