01.02.2015
Jalgpall

Viimastes voorudes on olnud edukam Dina

Eesti saalijalgpallimeistrivõistluste meistriliigas jääb põhiturniiri lõpuni üks voor. Viimatipeetud mängudes on Ida-Virumaa meeskondadest olnud edukam Sillamäe SJK Dina.

12. voorus alistas Dina võõrsil 13:3 Rummu Dünamo ja 13. voorus viigistati kodus 1:1 Tallinna klubiga SK Augur Enemat.

Võõrsil mänginud FC Narva United viigistas 12. voorus 4:4 Augur Enematiga ja 13. voorus kaotati  Tallinna FC Cosmosele 2:3.

Enne põhiturniiri viimast vooru on selge, et Ida-Virumaa meeskonnad kohtuvad veerandfinaalis omavahel, sest nad lõpetavad kohtadel 4. ja 5. , kumb meeskond aga kõrgema asetuse saab, selgitab viimane voor, sest praegu on lahutamas neid kaks punkti, 4. kohal on Narva 23 ja 5. kohal Sillamäe 21 punktiga.

Tabeli tipus on 28 punktiga Cosmos ning 27 punktiga Augur Enemat ja tiitlikaitsja FC Anþi. Kaks neist pääsevad otse poolfinaali, kolmas mängib veerandfinaalis põhiturniiril kuuenda koha saava meeskonnaga, kelleks on kas Nõmme BSC Triobet (11 punkti) või Rummu Dünamo (9 punkti). Kusjuures seitsmendaks jääv meeskond peab üleminekumänge esiliiga teisega.  Kindlalt on viimane, kaheksas ja kukkus esiliigasse Maccabi (3).

Viimane voor peetakse 6.-8. veebruarini ja vastamisi on: SK Augur Enemat – Maccabi, FC Anþi – FC Narva United, FC Cosmos – SJK Dina ja Rummu Dünamo – BSC Triobet.

FC Narva United ja SJK Dina põhiturniiri mängudest esimene, 12. novembril Narvas peetud kohtumine lõppes 4:4 viigiga, kusjuures mõlemad meeskonnad juhtisid kahel korral, külalised 0:1 ja 3:4 ning väljakuperemehed 2:1 ja 3:2. 21. jaanuaril Sillamäel peetud mängus läksid väljakuperemehed 2:0 juhtima, kuid kaotasid 2:3 (pildid>>>).

Juhendist
Veerandfinaalides mängitakse kaks mängu kodus-võõrsil põhimõttel. Esimene mäng mängitakse põhiturniiril madalama koha saavutanud võistkonna koduväljakul. Edasi pääseb võistkond, kes kahe mängu kokkuvõttes lõi rohkem väravaid. Kui väravate arv on võrdne, siis pääseb edasi võistkond, kes lõi rohkem väravaid võõrsil. Kui ka see on võrdne, siis mängitakse lisaaeg 2×5 minutit. Lisaajal ei kehti võõrsil löödud väravate eelis. Kui ka lisaaeg ei selgita võitjat, siis lüüakse 6m karistuslööke. Mõlemast võistkonnast lööb viis mängijat. Kui ka pärast seda on tulemus viigiline, siis jätkatakse ühekaupa löömist kuni võitja selgumiseni.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: