09.05.2016

VIDEOD! Jõhvi meistriks tulid Narva veteranid

Pühapäeval toimunud Jõhvi lahtistel meistrivõistlustel jõudsid esikolmikusse Narva veteranid, Illuka ja Narva SK Galla II.

I koht – Narva veteranid: Valentina Parubtðiðena, Olga Zaharova, Tamara Buþina, Maria Andreeva, Anita Mihhejeva, Elena Bartsjukova
II koht – Illuka: Mirjam Vinkler, Annemar Neiland, Marjaana Lepiste, Kristina Nedzinskaite, Jelizaveta Morozova, Sofja Þuravljova
III koht – Narva SK Galla II – Alesja Baranova, Maria Timofejeva, Diana Katðan, Jevgenia Knjajeva, Valeria Nilova, Tatjana Zahharova, Kristina Rabdevitð, Milena Suvorova, Uljana Sohromova
4. koht – Jõhvi: Kaisa Teder, Lisette Villers, Kristin Kaskema, Hanna-Katryna Keerme, Reesi Külmhallik, Melani Nõlvak
5. koht – Narva SK Galla I: Viktoria Ossipovskaja, Aleksandra Kalaðnikova, Vlada Smirnova, Sevill Rustamova, Jana Fainitskaja, Regina Zagdai, Maria Vagulina
6. koht – Iisaku: Külli Stroo, Katre Karu, Tiia Klaas, Diana Ruudi, Moonika Kõre, Kelly Kurs
7. koht – Jõhvi SK: Kerli Teder, Berit Marie Sügis, Dzintra Lember, Moona Kilk, Elizabeth Veri, Ronja Rostin, Karoliina Käen
8. koht – Jõhvi SK Viktoria: Diana Seppenin, Jelizaveta Komissarova, Veronika Kozlova, Karina Vassiljeva, Irina Jakimova, Liliana Tihhon, Marina Borissova, Anna Ivanova, Anastassia Butorina

Viedod: https://www.youtube.com/watch?v=ai-r6_b70PA&list=PLZHZjMQm-5E34mhhHoDIdbkkcF3GIJMLb
   
Sel aastal osales 8 naiskonda. Nii palju naiskondi pole varem osalenudki. Loosisime naiskonnad alagruppidesse:
I alagrupp: Jõhvi, Narva SK Galla II, Jõhvi SK Viktoria, Iisaku
II alagrupp: Illuka, Narva SK Galla I, Jõhvi SK, Narva veteranid.
Kuna naiskondi oli palju, siis otsustasime mängida 21 punktini ja vajadusel kolmas geim 15 punktini 2-punktise vahega.

I alagrupis kohtusid esimesena Jõhvi ja Iisaku. Esimene geim kulges Jõhvi ülekaalu all ja nad võitsid selle tulemusega 21:11. Teine geim oli hoopis tasavägisem, mille nad võitsid tulemusega 23:21.

Järgmisena kohtusid Narva SK Galla II ja Jõhvi SK Viktoria. Esimene geim algas vahelduva eduga seisuni 17:13 narvakate kasuks. Nüüd said Jõhvi tüdrukud 7 punkti järjest ja läksid ise juhtima. Kuigi narvakad suutsid mänguseisu viigistada 22:22 ja juhtimagi minna 23:22, said geimilõpupunktid ikkagi Jõhvi tüdrukud 25:23. Teises geimis neil aga hoog rauges ja nad kaotasid selle tulemusega 16:21. Ka kolmandas geimis läksid narvakad kohe juhtima ja võitsid selle 15:12 ja ühtlasi kogu mängu 2:1.

Jõhvi SK Viktoria tüdrukutel ei klappinud ka järgmine kohtumine Iisaku naiskonnaga. Esimene geim kaotati tulemusega 16:21. Teine geim oli küll tasavägisem kui viik oli veel seisul 12:12, kuid ka see geim kaotati 19:21.

Jõhvi ja Narva SK Galla II vaheline kohtumine oli jällegi tasavägine. Kui esimene geim kulges väikese ülekaaluga Jõhvi tüdrukutele ja nad võitsid selle tulemusega 21:16, siis teine geim kulges jällegi Narva tüdrukute ülekaalu tähe all ja nad võitsid selle 21:15. Otsustavas geimis läksid juhtima narvakad, kuid Jõhvi suutis mänguseisu viigistada 12:12. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 15:15 ja lõpp kuulus Jõhvi tüdrukutele 17:15 ja kogu kohtumine neile 2:1.

Ka Iisaku ja Narva SK Galla II vahelises kohtumises oli vaja kolme geimi. Kui esimese geimi võitsid narvakad 21:15, siis teise Iisaku 21:14. Otsustavas geimis läksid kohe juhtima narvakad ja võitsid selle 15:11 ja kogu kohtumise 2:1. Jõhvi SK Viktoria tüdrukud ei suutnud üldse Jõhvi vastu mängu käima saada ja kaotasid esimese geimi koguni 5:21 ja teise 15:21.

Esimese alagrupi võitis seega 6 punktiga (6:1) Jõhvi, teise koha saavutas Narva SK Galla II 5 punktiga (5:4), kolmas oli Iisaku ja neljas Jõhvi SK Viktoria.

II alagrupis läksid kohe vastamisi eelmiste aastate vanad rivaalid Narva veteranid ja Illuka. Selleks kohtumiseks ei olnud Illuka päriselt valmis kuigi alustati hästi, minnes esimese geimi alguses juhtima 4:0. Edasi aga kulges kohtumine juba Narva veteranide juhtimisel. Nad võitsid esimese geimi 21:16 ja teise geimi koguni 21:9.

Teises kohtumises ei olnud Narva SK Galla I võistkonnal erilisi raskusi Jõhvi SK tüdrukute alistamisel 21:12 ja 21:10.

Ka Narva veteranid võitsid Jõhvi SK tüdrukuid tulemusega 2:0 (21:13; 21:8).

Seevastu Illuka ja Narva SK Galla I vaheline kohtumine oli väga tasavägine. Esimeses geimis juhtis Illuka 13:10, kuid siis ei klappinud jällegi nende mäng ja Narva tüdrukud said 4 punkti järjest ja läksid ise juhtima 14:13. Edasi vahetati punkte seisuni 18:17 Illuka kasuks, kuid geimi lõpus eksiti jällegi ja geimi võitsid narvakad 21:18. Teise geimi saatuse Illuka kasuks 21:17 otsustasid need 6 punkti järjest, mille nad said seisul 6:5 nende kasuks. Otsustavas geimis läks Illuka kohe 5:0 juhtima ja seda eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi tulemusega 15:11, ühtlasi kogu kohtumise 2:1.

Narva veteranidel ei olnud esimeses geimis raskusi Narva tüdrukute võitmisega 21:11, kuid teises geimis hakkasid tüdrukud südilt vastu ja kaotasid selle vaid 18:21.

Illuka ja Jõhvi SK tüdrukute vahelises esimeses geimis ei olnud Illuka naiskonnal raskusi selle võitmisega 21:10. Teises geimis aga oli neil juba raskusi, sest tüdrukud said hea hoo sisse ja kergelt nad alla ei andnud. Geimi lõpus, kui Illukal tekkis mõõn, said nad 4 punkti järjest ja jõudsid punkti kaugusele 19:20, kuid geimilõpupunkti sai ikkagi Illuka ja võitis 2:0.

II alagrupi võitsid täiseduga Narva veteranid 6 punktiga, kaotamata ühtegi geimi. Teiseks tuli Illuka 5 punktiga (4:3), kolmas oli Narva SK Galla I 4 punktiga (3:4) ja neljas Jõhvi SK 3 punktiga (0:6).

Esimeses poolfinaalis ei olnud Narva veteranidel mingit raskust Narva SK Galla II võistkonna alistamisega 21:7 ja 21:14.

Teine poolfinaal oli aga hoopis tasavägine. Kui esimese geimi võitis Illuka 21:11, siis teises geimis olid paremad Jõhvi tüdrukud 21:16. Otsustavas geimis kulges kohtumine punkt-punkti mänguga seisuni 5:5. Nüüd sai Illuka 4 punkti järjest ja läks juhtima. Tüdrukud jõudsid veel küll punkti kaugusele, kuid rohkemaks nad suutelised ei olnud ja nii võitis Illuka ka selle geimi tulemusega 15:12 ning kohtumise 2:1 ja sai finaali.

7.-8.- koha mängus kohtusid kaks Jõhvi SK võistkonda. Esimese geimi võitis Jõhvi SK tulemusega 21:13. Teises geimis suutsid Jõhvi SK Viktoria tüdrukud mänguseisu viigistada seisul 17:17. Edasi vahetati punkte seisuni 20:20. Geimilõpupunktid sai ikkagi Jõhvi SK võistkond 22:20 ja võitis kohtumise 2:0 ning ühtlasi 7. koha.

5.-6. koha kohtumises võitis Narva SK Galla I IIsaku vastu esimese geimi tulemusega 21:13. Teises geimis kulges mäng tasavägiselt seisuni 13:13, siis aga said narvakad 4 punkti järjest ja seda eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi 21:17 ja 5. koha.

Ka finaalis ei olnud Narva veteranidel raskusi Illuka naiskonna alistamisel. Esimese geimi võitsid nad 21:10 ja teise geimi 21:15.

Seevastu Jõhvi ja Narva SK Galla II vaheline kohtumine oli sama tasavägine nagu alagrupiski. Esimese geimi võitis Narva 21:12. Teises Jõhvi tüdrukud kosusid ja võitsid selle 21:14, kusjuures geimi alguses läksid juhtima hoopis narvakad 10:7. Initsiatiivi said Jõhvi tüdrukud siis kui said 4 punkti järjest. Otsustavas geimis aga läksid narvakad kohe juhtima 5:1. Jõhvi tüdrukud olid aga tublid ja viigistasid seisu ja läksid ise juhtima 7:5 kui said omakorda 6 punkti järjest. Siis aga lagunes nende mäng, nad said siis veel ainult 2 punkti ja kaotasid geimi 9:15 ning sellega ka kolmanda koha. Neil oli enne seda ikka mitu väga rasket mängu ja eks see ka mõjutas. Aga üldiselt olid kõik tüdrukute võistkonnad tublid, lihtsalt neil on veel vähe kogemusi. See kõik aga tuleb aastatega.

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: