21.05.2016
Jalgrattasport

VIDEOD! FOTOD! Taavi Selder jõudis kodurajal poodiumile

Alutaguse jalgrattamaratoni võitis teist aastat järjest Erki Pütsep. Ida-Virumaa edukaimana pääses kuue autasu saanud mehe sekka Taavi Selder, kes lõpetas viiendana. Selderi võimalik esikolmikukoht läks kaotsi segaduste tõttu, mis olid seotud viimasel momendil tehtud raja muutmisega.

Esikolmikusse mahtusid lisaks M40 klassi võitnud Pütsepale veel poolel maal vahefiniði võidu võtnud ning kokkuvõttes teise koha saanud sarja üldliider Raido Saar ja Caspar Austa. Autasustamisele kutsuti lisaks esikolmikule Margus Sirvel, Taavi Selder ja Tarmo Neemela.

Idavirulastest paremuselt teine oli Paul Nestor, kes sai 12. koha. Samas läksid nii Selder kui ka Nestor võistluseelsel päeval tehtud raja muutmise ohvriks. Raja teise pooles tegid Nestor ja Selder võrreldes teistega lisapauna, millega Selder kaotas tõenäoliselt esikolmiku koha.

Rajalõik, mis viimasel momendil oli raja turvalisuse tõttu välja jäetud, oli veel neljapäeval nö vana rajatähistusega (sellel rajal oli eelmisel pühapäeval ka avatud raja sõit, kus soovijad said rajaga tutvuda)  ja siis trenni teinud Selder ja Nestor toimunud muutusest ei teadnud. Võistlushoos ei pannud nad uut rajatähistust tähele ja nii sõideti neile teada oleval võistlusrajal, mis aga oli lõppversioonist pikem. Idavirulate poolt läbitud lisapaun on näha ka sellel (pärast 15 km, rajatähised näitavad kilomeetreid lõpuni) GPSiga märgistatud tugevamate võistlejate liikumisest ülevaate andnud  lehel: http://sportrec.navirec.com/ui/#1bijoqh

20 parema hulka mahtus idavirulastest veel Vladimir Vðivtsev, kes lõpetas 17. kohal. Naistest lõpetas edukaimana Greete Steinburg üldjärjestuses 47. kohal.

Pika distantsi ehk 46 km lõpetas 249 osalejat.

20 km sõidu lõpetas 63 ratturit, idavirulastest edukaimana sai Raiko Jool kolmanda koha.

Tulemused: http://www.rattamaratonid.ee/et/etapid?competition_id=16&action=results

Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=3312

Videod: https://www.youtube.com/watch?v=MPFmNneScgU&list=PLZHZjMQm-5E3QYNY3jxpBkLrYqYX8Jp0P

Tiit Peki ja Robert Peetsi eestvedamisel korraldatud võistlus oli Eesti maastikurattasarja kolmas etapp. Kokku on selles sarjas kavas kaheksa etappi, neist järgmisena 11. juunil Rõuge rattamaraton.

Ida-Virumaale tuleb üks üleeestiline rattasari veel 23. juulil, siis on Niinsaares kavas Põleva Kivi rattamaraton, mis on Estonian Cupi sarja 6. etapp. 

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: