26.04.2014
Firmasisesed

VIDEO! PILDID! KK HITO alustab kordusmängu +13 pealt

KK HITO alustas Eesti korvpallimeistrivõistluste meistriliiga üleminekumänge reedel Kohilas 90:77 võiduga sealse meesonna üle. Siim Laur viskas 35 punkti. Pühapäeval kell 18 on Jõhvis kordusmäng. Seeria parem selgub kahe mängu kokkuvõttes.

Meistriliigas viimase koha saanud KK HITO alustas Kohilas mängu esiliiga võitnud Kohila/Elion/Webware vastu kohe paremini, kahe minutiga mindi juhtma 8:0, avaveerandi keskel juhti 18:8 ja lõpuks võideti see 29:18.

Avaveerandil andis tunda professionaalsuse vahe, sest et kui Priit Sternhofi hoolealused olid soojenduseks valmis juba tund enne kohtumise algust (samas soojendus viibis veerand tundi, kuna enne hõivasid väljaku võrkpallineiud), siis Kohila mängijad hakkasid saali saabuma pool tundi enne kohtumise algust. Nii olidki väljakuperemehed avaveerandil suhteliselt uimased.

Hästi alustasid hitolased ka teist veerandaega, 12. minutil oldi ees 36:19, siis ärkasid ka väljakuperemehed, kes vähendasid poolaja eelviimaseks minutiks vahe 48:42-le. Oma osa hitolaste punktiskoori kasvamise kokkukuivamisel oli vastaste maa-ala-kaitsel, mille vastu jäi hitolaste rünnak “ümmarguseks” ning palju said väljakuperemehed nö teise laine punkte. Vaheajale mindi siiski KK HITO üheksa punktilises eduseisus – 53:44.

Teise poolaja neljandal minutil oli vahe korraks isegi vaid neli punkti – 58:54, kuid siis tegid hitolased taas mõned kiiremad liigutused ja kolme minutiga oli vahe taas 16  punkti – 70:54. Kolmas veerand lõppes seisul 75:61.

Neljanda veerandi alguses tegid hitolased 75:66 seisult nelja minutiga spurdi 13:2 ning neli minutit enne lõppu oli vahe juba 20 punkti (88:68). Lõpuks said väljakuperemehed vahe 7 silma võrra väiksemaks ning nii jätab lõppseis 90:77 põnevust ka korduskohtumisse, mis peetakse Jõhvi spordihallis pühapäeval kell 18.

KK HITOl oli pidurdamatus hoos meistriliiga põhihooaja edukaim eestlasest korvikütt Siim Laur, kes viskas 35 punkti, tabades kaugviskeid 6st 4. Kolmel korral pani ta ka palli pealt korvi.

Hea mängu tegi ka Tõnis Uueküla, kes viskas 20 punkti ja võttis 9 lauapalli.

Kaksikduubliga sai hakkama Edvard Trumm, kes viskas 18 punkti ja võttis 10 lauapalli.

Kui hingestatud mängu näidanud KK HITO mängupildis millegi kallal nuriseda, siis oli see KK HITO allajäämine lauavõitluses. Kui üldnumbrid 41:44 ei ole veel nii kurvad, siis Kohila poolt kätte saadud 17 ründelaua palli (HITOl sama number 9) oli liig, mis liig.

Oma osa vastaste “elushoidmisel” oli ka selles, et hitolased teenisid mängus nii nii tehnilise kui ka kaks ebasportlikku viga, mis andis vastastele lisarünnakuvõimalusi. Ühe tehnilise noppisid tõsi küll ka Kohila mängijad.

Statistika: http://basket.ee/index.php?mid=481&section=boxscore&gid=2014147001
Neljanda veerandi video: https://www.youtube.com/watch?v=shOtINbBHFU
Delfi uudis piltidega: http://sport.delfi.ee/news/korvpall/eesti/fotod-johvi-hito-tegi-kohe-esimeses-uleminekumangus-asjad-klaariks.d?id=68553349
Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2843

KK HITO ja Kohila meeskond kohtusid meistriliiga üleminekumängudes ka eelmisel hooajal, siis jäi kahe mängu kokkuvõttes 165:156 peale Kohila, kes võitis avamängu kodus 82:68 ja kaotas Jõhvis 83:88. Kuna Kohila loobus meistriliiga kohast, siis sai Eesti korvpalliliidu eriotsusega koha meistriliigasse KK HITO.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: