28.05.2009

Video, mille vaatamine teeb targemaks

Alates tänasest on meil kõigil võimalus üheskoos muuta meid ümbritsev liikluskeskkond turvalisemaks. Kevade saabudes muutub oluliselt ka liikluspilt. Suureneb liiklustihedus ja teedele lisandub hulgaliselt kaherattalisi liiklejaid, mis toob paratamatult kaasa ka rohkem liiklusohtlike olukordi. Iga liikleja peab teadma liikluses kehtivaid norme, mõistmaks enda ja teiste õigusi ja kohustusi.

Ida Politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste sõnul suhtuvad paljud liiklejad oma kaherattalise sõbra tehnoseisundisse kohusetundlikult ja peavad kinni liikluseeskirjades kehtestatud nõuetest, kuid samas näitab statistika jätkuvalt, et õnnetustesse sattunud mootorrataste arvu kasvutempo ei ole viimastel aastatel olnud võrreldav ühegi teise sõidukiliigiga, mistõttu peab politsei vajalikuks isikliku tervise kaitsmise huvides korrata üle mõned põhitõed. 

Selleks, et muuta liiklus turvalisemaks, on Virumaa politseil koostöös Ida-Viru Maavalitsusega valminud preventiivne heli- ja videoklipp, mis kutsub ennekõike kaherattalisi liiklejaid üles ettevaatlikkusele ja turvavarustuse kasutamisele. 
 
Virumaa politsei kutsub kõiki meediakanaleid, haridusasutusi, pankasid, kaubanduskeskusi ja teisi asutusi üles kasutama ja esitama loodud  preventiivset heli- ja videoklippi, millega aitate ühtlasi kaasa meie sõnumi  jõudmiseks  kõigi ühiskonna liikmeteni.

Videoklippi on võimalik vaadata ning tasuta alla laadida Eesti Politsei internetileheküljel aadressil: http://www.politsei.ee/press/

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: