02.06.2016
Kergejõustik

VIDEO! Margus Konnula viis staadionimaratoni Võrru

Seni vaid Ida-Virumaal toimunud staadionimaratonid laienesid 1. juunil Võrru, kus selle eestvedajaks oli Margus “Contra” Konnula, kelle elu 50. juubelimaratoni ennustusvõistluse võidu tõi Jõhvi Kaja Jõemets.

Eelmisel aastal Iisakus kaks maratoni läbinud Margus Konnula otsustas oma elu 50. maratoni korraldada oma 42,195 sünnipäeval 1. juunil Võrus just staadionimaratonina. Selhulgas läbis ta vahepealsed kümme kilomeetrit luuletusi lugedes ja viimased kümme kilomeetrit paljajalu joostes.

Maratonil sai ennustada juubilari lõpuaega ning kõige täpsema ennustaja tiitel kuulus Kaja Jõemetsale, kes eksis Konnula lõpuaja 5:29.16 ennustamisel nelja minutiga. Üks 2015. aasta staadionimaratoni ellukutsuja ja selle läbiviimiseks oma sünnipäeva, 22. juuli “ohverdanud” Jõemets käis ka ise rajal ning läbis Võrus 25 kilomeetrit.

Võidu jättis Võrumaale Kaido Orgulas ajaga 3:25.18,9, teise koha saanud naiste kiireim valgalane Viia Kaldam sai ajaks 3:58.43, ületades 2014. aastast jõhvilasele Hillevi Velbale kuulnud tipptulemuse enam kui 4 minutiga. Üldjärjestuses kolmas oli põlvalane Sulev Marja (4:28.17,8), kelle side Ida-Virumaaga on see, et ta oli üks neist seitsmest, kes 1983. aastal läbis Vokas Eesti esimese täispika triatloni.

Kokku osales heategevuslikul Margus “Contra” Konnula staadionimaratonil 13 jooksjat, neist maratonidistantsi läbis 11, teiste seas lõpetas ka mõlemal Iisakus toimunud maratonil osalenud pealinlane Leili Teeväli ning Joel Tints, kes osales Iisakus 2014. aastal ning Maichl Suur, kes läbis Iisakus maratoni 2015. aastal.

Videomeenutus: https://www.youtube.com/watch?v=BKDfR23YRMs&list=PLZHZjMQm-5E33K-GqmHERQy8OdRib2AoZ

III Ida-Virumaa staadionimaraton on kavas pidada Iisaku spordikeskuse staadionil 21.-22. juulil ning lisaks eelmisel aastalgi kavas olnud kolmele maratonile (õhtu-, öö- ja hommikumaraton) on sel aastal kavas ka Eesti esimene 24 tunni jooks.

Ida-Virumaa staadionimaratoni infoleht: www.sportiv.ee/staadionimaraton/

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: