VIDEO! Ida-Virumaa tegi taas sammu edasi

Pühapäeval Rakveres peetud Eestimaa XIII suvemängudel saavutas Ida-Virumaa teise koha, mis on looogiline jätk eelmiste mängude viiendale ja üle-eelmiste mängud eelviimasele, 14. kohale.

Ida-Virumaa saavutas neli alavõitu – kaksikvõit saadi petangis, lisaks oldi võidukad jahilaskmises ja õhkrelvadest laskmises ning vabamaadluses.

Kolmas koht saavutati jalgrattakrossis, judos ja tõstmises ning arvesse läks ka meeste korvpalli, naistemaadluse ja sangpommi kahevõistluse neljas koht.

Nende kümne ala punktid liideti kohustusliku kavana kavas olnud kergejõustiku kuuendale kohale.

Maakonda esindasid ka poiste jalgpallivõistkond (6.), kreeka-rooma maadlejad (7.), naiste korvpallivõistkond (9.), mälumängurid (10.), orienteerujad (12.), naiste (12.) ja meeste (14.) võrkpall.

Ida-Virumaa omavalitsustest edukaim oli Avinurme, kes 31  väikese valdade arvestuses saavutas teise koha, samas grupis oli Mäetaguse neljas ja Kohtla-Nõmme 22.

Suurtest linnadest sai Jõhvi 5. koha, Kohtla-Järve oli 12. ja Sillamäe oli 13. Suurtest valdadest oli Toila 11. ja Aseri 48. Väikestest linnadest oli Kiviõli 12.

Kohad võivad tulemuste kontrollimise käigus veidi, kuid mitte oluliselt muutuda. 

Ago Gaðkovi ja Jaak Eelmetsa lugu mängude avamisest, mis oli ERRi spordiuudites ja kus ka Ida-Virumaa esindajaid näha: http://sport.err.ee/varia/videod/7ef183c8-b714-4ca6-b814-03550daccac9

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: