16.03.2014
Jäähoki

VIDEO! FOTOD! Narva kaotas napilt finaalikoha

Eesti jäähokimeistrivõistluste poolfinaalis mängis Narva PSK Tartu Kalev-Välguga 1:1 (laupäeval kaotati, pühapäeval võideti) ning otsustavaks sai lisaaja värav, mille lõi pühapäevases, Narvas peetud kohtumises Tartu kasuks Kohtla-Järvelt pärit Vassili Titorenko.

Eesti jäähokimeistrivõistlustel muudeti pidevalt juhendit ja lõpuks enne poolfinaale otsustati, et kui poolfinaalpaaris võidavad mõlemad polfinalistid ühe mängu, siis otsustab seeria võitja pärast teist mängu toimuv lisaaeg.

Laupäeval Tartus peetud kohtumises läks Narva meeskond 18 sekundil 1:0 juhtima ja neli minutit hiljem juhiti juba 2:0. Esimese kolmandiku keskel viigistasid tartlased poole minuti jooksul löödud väravatest, kuid kolmandiku lõppedes oli taas ees Narva – 3:2. Teisel kolmandikul lõid tartlased kaks väravat ja 47. minutil oli seis Tartu kasuks juba 5:3. 15 sekundit enne lõppu lõi Aleksandr Titov seisuks küll 5:4, kuid narvalastel mängu enam päästa ei õnnestunud.

Pühapäeval Narvas enam kui 1000 pealtvaataja ees rullunud draamas läksid külalised 13. minutil 1:0 juhtima, kuid teisel kolmandikul lõid narvalased 3 vastuseta jäänud väravat ja 3:1 kohtumine lõppeski. See tähendas aga seda, et kasutusele tuli võtta lisaaeg, mille seitsmenda minuti keskel lõigi Vassili Titarenko finaali viiva värava.

Pildid Narvast: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2800
Video: http://www.youtube.com/watch?v=5zcKKhSBnZc

Teises, pealinnakeskses poolfinaalis polnud põhiturniiri võitnud Viiking Spordil raskusi HC Panter meeskonna võitmisega, laupäeval alistati vastane 10:1 (2:0, 4:0, 4:1) ja pühapäeval 13:2 (6:0, 5:0, 2:2).

Seega kohtuvad finaalis sarnaselt eelmisele aastale Viiking Sport ja Kalev-Välk. Finaalseeria võitmiseks on vaja vastane alistada kolmel korral. Pronksiseeria peetakse samade reeglite järgi, mis ka poolfinaal  ning seal on seega vastamisi PSK ja HC Panter (eelmisel hooajal oli pronksipaar sama, vaid FC Panteril oli tollal liignimeks Purikad).

Eelmisel hooajal võitis Viiking Sport finaalseeria 3:1 (3:2, 0:2, 4:3, 4:3), pronksiomanik selgitati eelmisel aastal ühe kohtumise põhjal ja siis võitis selle mängu ja pronksi tulemusega 7:4 Narva meeskond.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: