09.02.2008
Jääpall

Vassili Titarenko: „Ma ei saa aru, miks Mongooliat nõnda kardeti“

Eesti koondise parim väravakütt Moskvas toimunud jääpalli MMil, kohtlajärvelane Vassili Titarenko jagas oma muljeid.

“Kõik meeldis. Nii turniiri korraldus kui ka mängud ise. Ausalt öeldes keevad emotsioonid siiani üle,” ütles teisipäeva hommikul koos Eesti jääpallikoondisega koju saabunud Vassili Titarenko. “Kuidas juhtus, et ma MMile sattusin? Andrei Griðkun (meeskonna kapten – A.F.) helistas ja tegi ettepaneku mängida. Mõtlesin, et miks ka mitte.”

Laupäeval, 26. jaanuaril Tartu Kalev/Välgu koosseisus koduses Kohtla-Järve jäähallis oma endise meeskonna Viru Sputniku väravasse kolm litrit saatnud Titarenko oli juba päev hiljem Moskvas Hollandi vastu hoos. Kokkuvõttes oligi Kohtla-Järve hokikooli kasvandik kümne värava ja kahe väravasööduga Eesti koondise parim väravakütt. B-alagrupi paremate väravaküttide üldarvestuses oli ta selle tulemusega viies, temast eespool olid ainult USA ja Kanada esindajad.

“Ausalt öeldes on see mäng teistsugune, meenutab rohkem jalgpalli. Aga palli pihta lööma ma ei õppinudki: üheksa väravat lõin nagu hokis – lihtsalt “vedasin” palli väravasse,” ütles Titarenko. “Mäng on veidi teistsugune ka selles mõttes, et ei tohi seisma jääda – kogu aeg peab uisutama, meie aga mängisime tavaliste hokiuiskudega, mitte jääpalliuiskudega, mille terad on pikemad ja järelikult ka kiirus suurem. Teisest küljest pole sellist jõumängu nagu hokis – loomulikult on tõuklemist, aga mitte nii palju. Mul oli sellest kasu, eriti kui võõrale väljakupoolele läksin, muutusin veidi häbematuks.”

Moskva MMil kaasateinu rääkis ka suhtumisest Mongoolia esindajatesse, sest see mäng oli vaat et terve B-alagrupi turniiri nael. “Meeskonnas räägiti, et Mongooliale ei tohi mingil juhul kaotada. Kui aga nendega mängima hakkasime, siis ei saanud ma üldse aru, miks neid nõnda kardeti – nad ei kujutanud endast midagi erilist. Oma kõige parema mängu pidasime minu arvates Kanada vastu (0:3 – A.F.). Me küll kaotasime selle, kuid kõik õnnestus. Üldiselt läks MMil käik korda, sain väikese jääpallimängimise kogemuse ning kui mind teine kordki kutsutakse, siis ilmselt lähen.”

ALEKSEI FJODOROV
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: