28.10.2008
Male

Valentina Golubenko on tulemas noorte maailmameistriks

Vietnamis neljapäeval lõppeval noorte male maailmameistrivõistlustel on U18 vanuseklassi neidudest kaks vooru enne lõppu esikohas kinni Kohtla-Järvelt pärit, kuid malelaua taga Horvaatiat esindav Valentina Golubenko.

9st partiist seitse võitu ja kaks viiki saanud Golubenkol on 8 punkti, lähimad jälitajad on kaks vooru enne lõppu 1,5 punkti kaugusel, kusjuures nii Hiina kui ka Inda maletajat (nemad jagavadki 2.-3. kohta ja on 10. voorus vastamisi) on Golubenko võitnud.

10. voorus on Golubenko vastamisi Kashastani esindaja, 6 punkti omava Guliskhan Nakhbayevaga. Golubenkol on selles partiis valged malendid, kusjuures ta on seni valgetega mängides kõik neli partiid võitnud.

Turniiril osalejatest paremuselt neljandat reitingut omava Golubenko paremust on pidanud tunnistama lisaks Hiina ja India maletajale ka maletajad Armeeniast, Saksamaalt, Gruusiast, Poolast ja Lätist. Venemaa ja teise Gruusia maletajaga on ta viigistanud. Turniiri kõrgeimat reitingut omav, hiljuti noorte Euroopa meistriks tulnud Katerina Nemcova on seni kogunud vaid 5,5 punkti.

Kokku osaleb neidude U18 turniiril 47 maletajat.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: