02.06.2008
Petank

Valdek Murd alistas petangiplatsil Siimanni ja Rüütli

Ida-Virumaa petankerid on esinenud eri tasemetega võistlustel ning maakonna petangivõistlustel on kaasa löönud ka päris nimekad inimesed.

Nädalavahetuse petangiüritustest kõrgematasemelisim oli kindlasti laupäeval Helsingis peetud Soome-Eesti maavõistlus, mille Eesti kaotas 7:18. Viiest Eesti võistkonnast kahes oli ruumi ka idavirulastele, ühte kolmest meeste kolmikust kuulus Tõnis Neiland ning Eesti juunioride võistkonnas olid idavirulastest Tanel Vähk ja Hristo Neiland.

Samal päeval Kundas peetud Eesti petangi esiliiga võistluste idaregiooni esimesel etapil oli osalejaid seitse kolmeliikmelist võistkonda ning kolme Lääne-Virumaa trio ees said nelikvõidu idavirulased: 1. Juhan Neiland, Enno Konsa, Aarne Välja, 2. Andres Veski, Matti Vinni, Mait Metsla, 3. Hillar Neiland, Tõnu Kapper, Karla Purgats, 4. Elmo Lageda, Vladimir Ogneðtðikov, German Terehhov.

Laupäeval Aseris toimunud valla XII suvemängude traditsioonilisel petangi asetusvõistlusel lõid kaasa ka mitmed VIPid eesotsas president Arnold Rüütli ja EOK presidendi Mart Siimanniga. Kaasa lõid ka lauatenniseliidu president Raivo Paavo ja asepresident Sirje Lubi ning Ida-Virumaa spordiliidu juhatuse esimees Valdek Murd, kelle tulemust ei suutnudki keegi 38 konkurendist ületada. Hea oli ka vahetult Aseri volikogu esimehe ja keskkooli direktori Riho Kutsari järel kuuenda koha saanud Siimanni tulemus. Võistlejate rivi esimesse poolde jäi samuti Rüütel (15.). Murdi järel mahtusid esikolmikusse Ott Kozlov ja Sergei Pelepelin, naistest oli parim üldjärjestuses neljanda tulemuse saanud Natalja Jefimova ning noortest 16. koha saanud Liis Lass. (Suvemängude protokoll: www.sportiv.ee/protokoll/Aserism310508pr.doc)

Pühapäeval Jõhvis peetud Ida-Virumaa veteranide spordimängude petangivõistlusel jäi kaksikvõit korraldajatele, täiseduga sai esikoha trio koosseisus Karla Purgats, Hugo Müüdla ja Rutt Voldek. Teine oli trio koosseisus Tõnu Kapper ning Sirje ja Ivar Viljaste. Kolmanda koha viisid Kohtla-Järvele Elmo Lageda, Maie Lageda, Vladimir Ogneðtðikov.

Jõhvis peetakse sel teisipäevalgi petangivõistlust. Algusega kell 18 (registreerimine lõpeb kell 17.45) on puhkekeskus Neptun petangiväljakutel kavas Jõhvi auhinnavõistlus kolmeliikmelistele võistkondadele. Võistlusel osalustasu ei ole ja maakonna reitingupunkte on oodatud jahtima kõik soovijad.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: