02.03.2014

Valdade talimängudel esimese päeva järel liider Iisaku

Ida-Virumaal laupäeval alanud 22. Eesti valdade talimängudel on esimese võistluspäeva järel liider Iisaku.

Esimesel päeval jagati kaheksast punktikomplektist täielikult välja kaks ja veel kahel alal selgusid esimesed punktisaajad.

146 punktiga on avapäeva järel liider Iisaku, kel kirjas 7. koht mäesuusatamiselt, 8. koht meeste korvpallist, 10. koht naiste korvpallist ja juhtide võistlusel saadud 30 punkti (juhtide võistlusel said kõik omavalitsused, kelle juht tuli võistlema võrdselt punkte, mis on võrdsed 17. koha punktidega).

136,5 punktiga on teine korraldajate, Jõhvi võistkond, kelle edukaim koht on seni üheksas, mis saavutati mäesuusatamises.

Mäesuusatamise võitis Tartu vald, teine oli Kadrina ja kolmas Tähtvere. Individuaalselt võitsid Katre Lukme (Tartu vald, N16), Karoliina Vahenõmm (Saku vald, N), Robin Möller (Harku vald, M16) ja Rauno Laiv (Tartu vald, M).

Medaleid jagati ka juhtide võistlusel, kus meestest võitis Tabivere vallavanem Kalmer Lain  ja naistest oli edukaim Lüganuse vallavolikogu juht Marja-Liisa Veiser.

Poolfinalistid selgusid naiste ja meeste korvpalliturniiril. Esimesena alustavad laupäeval Jõhvi spordihallis finaliste selgitama naised. Kell 9.00 on vastamisi alagrupi võitjana otse poolfinaali pääsenud Tähtvere ja Võru, kes veerandfinaalis alistas 31:25 Kiili. Samal ajal alustavad teisel väljakul Tartu ja Rapla, kes võitis veerandfinaalis Paikuse 54:19.

Meeste poolfinaalid algavad Jõhvi spordihalli kell 9.40 ning ühes poolfinaalis on vastamisi Tabivere – Ülenurme ja teises Võru – Väike-Maarja. Kui kolm meeskonda läbisid alagrupupiturniirid puhaste paberitega, siis Võrule tuli sisse ka apsakas, kaotati kohe avavoorus Iisakule 21:26, kuid tekkinud „surnud ring“ viis siiski Võru poolfinaali.

Korvpalli poolfinaalidele järgnevad kell 10.45 naiste pronksimäng, kell 11.30 meeste pronksimäng, kell 12.20 naiste finaali ja kell 13.40 meeste finaal. 

Pühapäevane esimene võitja selgub aga lauatennises, kus 24 võistkonna seas on pühapäeval kell 10.30 alanud finaali pääsenud Aseri ja Harku. Aseril on kirjas üks 5:0 ja kaks 5:1 võitu, Harku jõudis karikatabelis finaali alistades kõik kolm vastast 5:1. Tabeli miinuspoolelt sihivad kolmandat kohta Tartu, Tähtvere, Sauga, Luunja ja Paikuse.

Kabes ja males on võistkondadel seljataga seitse vooru ja pühapäeval peetakse ülejäänud neli. Males on 14 võistkonna seas teistest ette rebinud Saue, kel on kirjas 26 punkti 35st võimalikust. Võrdses seltskonnas järgnevad Tähtvere (22,5), Tartu (22,0), Luunja (21,5) ja Rae (21).

17 kabevõistkonna seas juhib seitsme vooru järel 49 punktiga 70pst võimalikust Tartu. Järgnevad Palamuse (45), Kiili (44), Jõhvi (44) ja Rae (43).

Male ja kabe turniirid algavad pühapäeval Jõhvi gümnaasiumis kell 9, samal ajal alustavad Jõhvi kutsehariduskeskuses lauatennisistid.

Talimängude lõpetamise toimub Jõhvi spordihallis kell 15.30.

Tulemused: http://www.joud.ee/est/g79s2974

Videod: http://www.youtube.com/channel/UCsewtub2i0g7BNeNTqTv4bg

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/index.php?cat=172

 sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: