13.01.2009
Jalgpall

Uuel hooajal on jalgpalli Meistriliigas kuus profimeeskonda‏

2009. aastal mängib Eesti jalgpalli Meistriliigas kuus valdavalt mitteamatööridest koosnevat meeskonda, mis on kõigi aegade parim näitaja. „Soovime kogu liigaga astuda sammu edasi,“ kommenteeris kümnemeeskonnalise Meistriliiga arengut Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Valdavalt profimängijatest koosnevate meeskondadena astuvad uuele hooajale vastu Tallinna FC Levadia, Tallinna FC Flora, Narva JK Trans, Nõmme JK Kalju, JK Sillamäe Kalev ja Viljandi JK Tulevik. Lisaks nendele kuuele kuuluvad Meistriliigasse veel Tartu JK Tammeka, JK Tallinna Kalev, FC Kuressaare ja Paide linnameeskond.

„Kui TVMK möödunud hooajal oma tegevuse lõpetas, jäime ühest profiklubist ilma. Lisaks kummitas ja kummitab siiamaani klubisid majanduslangusest tulenenev oht finantsvõimaluste vähenemiseks. Mul on hea meel, et suutsime tekkivat olukorda ette näha ja juba suvel liidu juhatuses välja käia klubide toetusporgrammi idee. Usume, et see aitab olukorrast edukalt välja tulla ning profiklubide arvu hoopiski suurendada,“ selgitas Aivar Pohlak.

Jalgpalliliit toetab 2009. aastal Meistri- ja Esiliiga klubisid ühtekokku rohkem kui 6 miljoni krooniga. Toetuse suurus Meistriliiga klubile on 40 000 krooni kuus ja Esiliiga klubile 20 000 krooni kuus.

„Tippjalgpalli komisjoni raames toimusid Meistri- ja Esiliiga klubidega individuaalsed vestlused, kus ajurünnaku vormis lahati iga klubi olemust ja püüti leida ühine arusaamine konkreetse klubi edasisest arengust ning koht, mida toetades saaks Eesti Jalgpalli Liit kõige paremini aidata klubi Eesti jalgpalli jaoks kõige kasulikumasse seisundisse,“ rääkis Pohlak.

Klubide individuaalsete vestluste tulemusel toetatakse FC Levadiat, Narva Transi, Sillamäe Kalevit, Nõmme Kaljut ja Viljandi Tulevikku mitteamatöörmängijate tasustamise läbi, FC Florat infrastruktuuri ülalpidamise kulude osalise katmise läbi, FC Kuressaaret noortetreenerite ja esindusmeeskonna arst-massööri finantseerimise läbi, Tartu Tammekat infrastruktuuri arendamise toetamise läbi ning Tallinna Kalevit mängijatele paremate taastumisvõimaluste loomise läbi. Paide linnameeskonna toetuse osas ei ole veel kokku lepitud.

Esiliigas toetatakse Pärnu Vapruse meistrivõistlustel osalemist, Lasnamäe Ajaxi treeneritebaasi ja infrastruktuuri, Kiviõli Tamme Auto infrastruktuuri ja Kohtla-Järve Lootuse noortetreenereid. Rakvere FC Flora ja Valga Warriori toetamise viis ei ole veel otsustatud.

2009. aasta jalgpallihooaja avamäng toimub teisipäeval, 3. märtsil kell 18:45 Tallinnas Sportland Arenal, kus Superkarikafinaalis on vastamisi FC Levadia ja FC Flora. Laupäeval, 7. märtsil peetakse esimese vooru kohtumised Meistriliigas, keskses matðis võõrustab kell 17:00 Nõmme JK Kalju oma koduväljakul Florat.

ERR SPORT

Eelmine:
Järgmine: