02.01.2009

Uljastele oodatakse võistlema talikalapüügis

Saabunud on rasked ajad, toiduhinnad suurenevad, kütus läheb kallimaks, aga süüa tahame ja kuidas veel tahame?! Vanasti öeldi ikka – ainus töö mis toidab, on söömine. Tänapäeval lisandub sellele veel üks – see on kala püüdmine. „Oih, kui hästi värskest kalast toidupala veel maitseb – mmmm!“

Kala rändab meie toidulauale kahel viisil, kas püüame ise või ostame poest. Kuna aga tulevikus võib-olla kala poelettidel on vähe või on liiga kallis, siis peame tahes-tahtmata õngeridva ise kätte võtma.

Üheks sissejuhatavaks toidukorvi lisaks kutsumegi kõiki kogenematuid ja kogemustega kalamehi laupäeval, 10. jaanuaril Uljaste järve äärde tõsiseks mööduvõtmiseks kolme suurema ahvena tabamiseks, loomulikult võib ka väiksemad kotti pista. Kalad on aastatega järves kosunud ning suuremad ootavad toidulauale rändamist.

Võistlus algab hommikul kell 10 ja kestab neli tundi, lisaks loositakse võistlejate vahel mitu väärtuslikku auhinda. Korraldajateks on Rakvere Spordikeskus ja Sonda vallavalitsus, viimane on peaauhinnaks välja pannud suisa õhukese televiisori, lisaks veel müüdki põnevat ning kosutav kohvi, tee samuti.

Osa võivad jõuproovist võtta kõik, osavõtumaks on 50 krooni ja arvesse läheb iga kalamehe kolm suuremat ahvenat kogukaalus. Võistlus tõotab põnev tulla, kuna suur ahven (rahvakeeli triibu) võib otsa hakata ka kõige kogenematul alustajal. Lisainfot saab telefonil 507 2182 (Allan Jaakus)

“Uljaste Triibu 2009” reeglid

1. Võistluse koht – Uljaste järv, Sonda vald
2. Võistlusaeg – laupäev, 10.01.2009 kell 10.00-14.00
3. Järvejääle võib minna peale avastarti kell 10.00
4. Võisteldakse ühes põhiklassis, arvesse läheb võistluse ajal püütud kolm kõige raskemat ahvenat. Autasustatakse viit paremat.
5. Eraldi autasustatakse kõige raskema ahvena püüdjat.
6. Loosiauhind loositakse kahele osavõtjale peale võistluse lõppu.
7. Osavõtumaks 50.-, millest 75% läheb loosiauhinnaks kahele võistlejale.
8. Võistleja võib kalastada sikuti, kirbuõnge või talvise ujukõngega, kuid püüda võib korraga ühe püügivahendiga.
9. Lubatud on traditsioonilised õngesöödad, keelatud on kasutada eluskalu.
10. Kajaloodi on lubatud kasutada.
11. Võistlustel mitte osalevad kalad palume võimalusel tagasi lasta, tekkinud prügi tuua kaldale selleks kohandatud prügikotti.
12. Kõik võistlejad ja pealtvaatajad on jääl omal vastutusel.
13. Võistlus võib toimuda selleks määratud sektoris.
14. Korraldajal on parema kordamineku ja sõltuvalt ilmaoludest õigus võistluse tingimusi muuta.
15. Registreerida saab kaks tundi enne võistluse algust lõunapoolse suplusranna lähistel. Autosid palume mitte parkida peatumist keelavate märkide mõjupiirkonda.
16. Loodame kõiki kosutada kuuma kohvi ja teega.
17. Iga võistleja saab võistluse alguses võistluskaardi, millele palume kirjutada loetavalt võistleja nimi ja esitama võistluse lõpus kaalumisel korraldajale, ka kalade puudumisel auhindade loosimiseks.
18. Loodame, et võistluspinge kestab kuni võistluse viimase minutini, kuna SUUR AHVEN võib otsa lajatada ka viimasel minutil.

RSK

Eelmine:
Järgmine: