07.05.2008

Üldkoguks vajalikud materjalid on Internetis

Kolmapäeval Narva volikogu saalis algusega kell 16 toimuva Ida-Virumaa spordiliidu üldkogu materjalidega on huvilistel võimalik tutvuda Internetis juba täna, kirjutas teisipäevane Põhjarannik.

Internetis, Ida-Virumaa spordiliidu kodulehel https://sportiv.ee/index.php?2/3466 on võimalik tutvuda nii spordiliidu möödunud aasta tegevusarundega kui ka raamatupidamise majandusaruandega, samuti on võimalik vaadata revisjonikomisjoni akti. “Järgime loodusressursside kokkuhoiu poliitikat ja kohapeal prindime materjale neile huvilistele, kel polnud varem võimalik nendega tutvuda,” sõnas Ida-Virumaa spordiliidu peasekretär Rene Kundla.

Peasekretäri sõnul ennetatakse mittetulundusühingutele kohaldatavat avalikustamise seadust. “Juba eelmisel aastal avaldasime majandusaasta aruande enne üldkogu Internetis oma kodulehel. Meil ei ole midagi salajast, sest kõik, mida saadud rahaga teeme, teeme maakonna spordi hüvanguks,” ütles Kundla.

“Omalt poolt soovime, et klubid osaleksid ka üldkoosolekul, mitte et nad tulevad spordiliitu ainult kaks korda aastas. Ühel korral siis, kui on vaja esitada eelmise aasta aruannet ja uue aasta taotlust, ning teine kord toetuslepingu allkirjastamisel,” rääkis Kundla. Eelmisel aastal sai Ida-Virumaa spordiliidult harrastusspordi arendamiseks toetust 85 spordiorganisatsiooni, sel aastal on positiivne otsus olnud 89 klubi suhtes, nendest 49ga on juba leping sõlmitud. “Juhatuses on läbi käinud teema, et toetusi võiks jaotada kolmes osas. Esiteks neile, kes osalevad üldkogul, teises jaos neile, kes volitavad kedagi enda eest osalema, ja kolmandas jaos neile, kes ei osale üldkoosolekul. Eks elu sea ikka omi korrektiive, aga ettepanekul oli kindlasti oma mõte, sest sellistel suurtel organisatsioonidel nagu Ida-Virumaa spordiliit kipub eriti valimisaastate vahel üldkogu kvoorumi kokkusaamisega raskusi olema,” sõnas Kundla. Et üldkogu osalejatele kasulikumaks teha, on ka kolmapäeval üldkogujärgselt kavas tutvustada üldhuvitavaid punkte.

Maakonna spordielu koordineeriv Ida-Virumaa spordiliit ühendab enam kui sadat maakonna aktiivset spordiklubi. Spordiliidu üks põhitegevusi on spordiseadusest tulenevalt maakonna meistrivõistluste korraldamine koostöös vastava ala spordiklubidega – eelmisel aastal selgusid maakonnas meistrid 22 spordialal. Samuti on Ida-Virumaa maavalitsus usaldanud spordiliidule riigi poolt harrastusspordi arendamiseks antava toetussumma (käesoleval aastal oli see veidi üle 700 000 krooni) jaotamise maakonna spordiorganisatsioonidele.

Ida-Virumaa spordiliit on Eesti olümpiakomitee, maakondade spordiliite ühendava Eestimaa spordiliidu Jõud ja liikumisharrastuse edendamisega tegelevate organisatsioonide ühenduse Sport Kõigile liige. Ida-Virumaa spordiliidu tööd juhib piirkondlikel põhimõtetel moodustatud kümneliikmeline juhatus eesotsas esimees Valdek Murdiga.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: