12.04.2016
Jalgpall

Üks veerandfinaal täna Sillamäel

Evald Tipneri karikavõistlused on talveunest ärganud. Sõelale on jäänud veel kaheksa meeskonda, neljast veerandfinaalist kahes pannakse pall mängu täna õhtul.

Ida-Virumaal lähevad kell 18 vastamisi Premium liiga meeskonnad JK Sillamäe Kalev – Nõmme Kalju FC, Lõuna-Eesti siseasjas selgitavad kell 19 parima välja Tartu JK Tammeka – Tõrva JK.

„Karikas erineb meistrivõistlusest. Meistrivõistlus on pikaajaline võistlus, kuid karikavõistlustel on vähem mänge ning siin kõige selgelt on näha mängijate parimad küljed: motivatsioon, järjekindlus, visadus. Mäng on väga põhimõtteline, kuna edasipääs poolfinaalile on tähtis mõlemale võistkonnale,“ ütles Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobizha.

„Ülioluline mäng on ees ning taas on meie ees tugev vastane. Väga tõsiselt me valmistume ette igaks mänguks ning selles mõttes ei ole see kohtumine erand. Kutsume kodupublikut staadionile, kuna nende toetus on meie jaoks väga oluline ja me teeme kõik, et mitte petta meie fänne,“ lausus meeskonna poolkaitsja Deniss Tjapkin.

„Saime laupäeval Narva üle 6:0 võidu, kuid nüüd ootab ees karikamäng Sillamäe vastu, mis on midagi hoopiski teistsugust. Sillamäe sai samuti hea tulemuse viigistades Floraga. Neil on kindlasti motivatsioon kõrge, et Kalju vastu oma parim anda ning Euroopa liigasse pääseda. Kuid meie tahame jõuda ka tänavu karikafinaali,“ sõnas Nõmme Kalju FC abitreener Fredo Getulio Aurelio.

„Karikamäng Sillamäe vastu tuleb äärmiselt raske, sest nad tahavad väga Euroopa liigasse pääseda. Meie aga oleme tiitlikaitsjad ning läheme väärikalt võidule mängima,“ lisas laupäeval liigamängus Narva Transile kaks väravat löönud Erik Listmann.

Kell 18:00 Sillamäel algavast kohtumisest teeb otseülekande Õhtulehe portaal. Mängu kohtunik on Eiko Saar, keda abistavad Silver Kõiv ja Aron Härsing. Neljas kohtunik on Raul Kaivoja, lisakohtunikeks Mart Martin, Toomas Nõmmiste ning inspektoriks Eduard Rõzov. Täispilet maksab kolm eurot, sooduspilet kaks eurot. Alla 12- ja üle 60-aastased pääsevad mängule tasuta.

Teises tänases veerandfinaalis võõrustab Premium liiga hooaega suurepäraselt alustanud Tartu JK Tammeka II liigas pallivat Tõrva JK-d. Kohtumine algab Tartu Annelinna kunstmurustaadionil kell 19:00, otseülekande teeb mängust jalgpalliliidu kodulehekülg jalgpall.ee.

„Tulemas tähtis karikamäng Tõrva vastu. Kindlasti ei tohi vastast alahinnata ja peame mängule täie tõsidusega keskenduma. Tõrval on mängus omad ootused ja kindlasti tahavad nad meid üllatada,“ ütles Tartu Tammeka peatreener Indrek Koser.

„Meil on võimalus pääseda karikasarjas poolfinaali ehk kätte on jõudnud selle sarja otsustavad mängud, seega valmistume mänguks täie tõsidusega. Senine hooaeg on alanud meie jaoks positiivselt ning seda head tooni tuleb jätkata ka teisipäeval Annelinnas, kus Tõrvale ei tohi teha mingit hinnaalandust,” lisas mängija Andre Paju.

„Tõrva ei ole kunagi mänginud nii tugeva vastasega. Ainuüksi see fakt on süstinud mängijatesse tohutult motivatsiooni teha elu parima mängu. Karikamängudes on asi lihtne – kõik või mitte midagi. Tõrva läheb kõige peale välja!” sõnas Tõrva JK esindaja Heigo Kosemets.

„Kauaoodatud moment kõikide mängijate jaoks. Hoolimata raskest liigahooaja algusest läheme Tammeka mängule vastu hea emotsiooniga ning kõik mängijad on tahtmist täis näitamaks, et suudame ka kõrgliigaklubile vastu hakata. Reaalsusele au andes, Tammeka on hetkel superhoos, kuid keegi peab ka nemad kunagi maa peale tagasi tooma,“ rääkis mängija Feliks Golding.

Mängu kohtunik on Marko Liiva, keda abistavad Riivo Stolts ja Silver Sepp. Otsajoonte taga aitavad tähtsaid otsuseid vastu võtta Roomer Tarajev ja Siim Rinken, mängu neljas kohtunik on Egerd Pajustik ning inspektoriks Alik Säde. Tammeka hooajapiletiga on sissepääs tasuta, täispilet maksab neli eurot, (üli)õpilased, pensionärid ning Facebooki üritusel osalejad pääsevad mängule kahe euroga. Alla 14-aastastele lastele ja Tammeka noormängijatele on sissepääs prii.

Homme toimub samuti kaks veerandfinaali, kui kell 19:00 lähevad A. Le Coq Arenal vastamisi Tallinna FC Flora – Tartu FC Santos (otseülekanne jalgpall.ee). Samal ajal on Viimsi staadionil vastamisi kohalik Viimsi JK – Tallinna FC Forza (ohtuleht.ee).

Poolfinaalpaarid loositakse Eesti Jalgpalli Liidu ruumes sel neljapäeval, 14. aprillil kell 12:00.

jalgpall.ee

Eelmine:
Järgmine: