04.11.2015
Sportaeroobika

Üheksas sportaeroobika festival oli osalejaterohke

Möödunud nädalavahetusel toimus Ahtme spordihallis üheksas sportaeroobikavõistlus “Kohtla-Järve Open Cup”, millest võttis osa rohkem kui kolmsada noort sportlast kaheksast riigist, kirjutas Põhjarannik.

Ehkki kõik end võistlusele kirja pannud võistkonnad kohale ei tulnud, sai osalevate riikide rekord siiski püstitatud − tänavu oli esindatud kaheksa riiki. Nagu oodata võiski, saabusid kõige suuremad võistkonnad Venemaalt ja Soomest. Esimest korda olid Ahtme spordihallis Rootsi ja Aserbaidþaani sportlased ning Venemaa linna Omski võimlejad.

“Kahjuks ei jõudnud kohale ukrainlased: ühele kõikides nominatsioonides välja kuulutatud sportlasele ei jõutud viisat vormistada ning seetõttu jäi kogu võistkond koju,” kahetses üks võistluse peakorraldajatest, spordiklubi Fööniks juht Tatjana Semtðenkova. “Mitmesugustel põhjustel jäi tulemata umbes sada end kirja pannud sportlast, näiteks Valgevenest jätsid tulemata kolme linna võistkonnad. Seetõttu võtsime vastu põhimõttelise otsuse teha järgmise, kümnenda võistluse reeglistikku muudatus − nõue maksta pool osalustasust ette, et sportlased ja nende treenerid käituksid veidi vastutustundlikumalt.”

Kuid Semtðenkova sõnul oli see vaid üks väike miinus kahes tihedas võistluspäevas. Kõik muu möödus suurepäraselt: osalisi oli kokku tulnud palju, esindatud oli 23 klubi kaheksast riigist. Iga aastaga kasvab ka Kohtla-Järve visiitkaardiks saanud võistlust toetavate sponsorite arv ning tänu sellele on need võistlused kaunid ja jäävad meelde nii osavõtjatele kui ka publikule, keda samuti iga aastaga spordihalli tribüünidele üha rohkem koguneb. 

Lõppenud turniiril debüteerinud Omski sportlaste treener Julia Andrianova ütles, et nad on võistluste korraldusest vaimustuses ning tahavad järgmisel aastal siia naasta juba palju suuremas koosseisus. Samasuguste mõtetega sõitsid koju ka Rootsi võimlejad.

Tatjana Semtðenkova sõnul üllatas väliskülalisi meeldivalt ka see, et auhindu andsid võitjatele kätte riigikogu liige Valeri Korb ja Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov.

Moskva-lähedasest Ivanovost saabunud võistkond võtab nendest võistlustest osa juba ammu − tänavu olid nad Kohtla-Järvel seitsmendat korda. Nende treener Tatjana Gruðnitskaja ütles, et nad võivad täie õigusega kinnitada, et Kohtla-Järvel korraldatavate võistluste tase kasvab iga aastaga. Just Gruðnitskaja oli ka see, kes aitas teoks teha kohtlajärvelaste unistuse kasutada häälte lugemiseks spetsiaalset elektroonilist seadeldist.

“Tatjana abiga võtsime me selle rendile, tema tõi kaasa ka sekretärid, kes sellega töötasid, ning tänu sellele ei tulnud kohtunikel enam midagi paberile kirjutada, vaid kõik tulemused ilmusid ekraanile,” rõõmustas Tatjana Semtðenkova. “Sellist tehnikat igas riigis ei ole, paljud võistluste korraldajad rendivad seda nagu meiegi. See on tänapäevane ja prestiiþne ning eelkõige mugav ja kiire.” 

Kahe päeva jooksul astusid autasustamispoodiumile eri riikide esindajad. Eriti hästi esinesid venelased ja soomlased, kuid ka turniiri korraldajad ei vedanud alt, vaid demonstreerisid kaasmaalastele oma suurepärast ettevalmistust, võites rohkesti eri värvi medaleid ning mitmetes nominatsioonides ka peaauhindu.  

IRINA KIVISELG,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: