16.12.2015

Üheksa sportlast said stipendiumi

Eesti Energia ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit andsid teisipäeval Kohtla kaevanduspark-muuseumis 16 noorele üle Andekate Noorte Energiafondi poolse toetuse. Fond toetab Ida-Virumaa erinevate valdkondade tulevikutalente juba kolmandat aastat. 16st uuest stipendiaadist 9 olid sportlased: Andrei Gussev (ujumine), Marten Jõeäär (jalgrattasport), Reelica Hanson (lauatennis), Aveli Uustalu (suusatamine), Saina Mamedova (kergejõustik), Erik Päslane (judo), Darja Klimenkova (sportaeroobika), Sander Metsis (peotants), Nikita Poliðtðuk (tänavatants).

“Andekate Noorte Energiafondilt stipendiumi saanud noori iseloomustab lisaks talendikusele sihikindlus, töötahe ja targad valikud. Just see teadmine motiveerib meid jätkuvalt noorte arengusse panustama. Olen kindel, et stipendiumi saajad oskavad neile usaldatud toetust arukalt oma tulevikku investeerida ning nende seas on ka mitmed kohaliku elu edasiviijaid,” ütles Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Andres Vainola.

Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Arno Rossmann tõi välja, et nii regiooni kui riigi areng tervikuna sõltub olulisel määral sellest, kas noortes peituvat talenti aidatakse realiseerida või mitte. „Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit ja Eesti Energia kui regiooni üks olulisemaid tööandjad panustavad ühiselt sellesse, et lihvimata teemandid saaksid särada, et tõeliste talentide areng ei jääks majanduslikel põhjustel toppama. Alates 2013. aastast tegutsev Energiafond on tänaseks jaganud stipendiume 93 noorele,“ sõnas Arno Rossmann.

Seekordsed toetatavad valiti välja 57 taotluse esitaja seast. Enamus stipendiumi saajatest tegelevad spordiga, näiteks on nende seas suusataja, kergejõustiklane, tänavatantsija, judokas, jalgrattur, lauatennise mängija. Lisaks toetab Andekate Noorte Energiafond noorte olümpiaadidel osalemist, esseistika huvi ning vajaliku tehnika soetamist, et andekal inimesel oleks võimalik enda muusika- ja teadushuvi edasi arendada.

Sel korral eraldasid Eesti Energia ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit noorte huvitegevuse toetuseks kokku 4550 eurot. Andekate Noorte Energiafond jagab toetusi kaks korda aastas – kokku on aastane fond 9000 eurot, millest 5000 eurot on Eesti Energia panus ja 4000 euroga toetab fondi Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit. Järgmine taotlusvoor avatakse 2016. aasta kevadel.

Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafond loodi 2013. aastal Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste ja Eesti Energia poolt. Energiafond pakub toetust Ida-Virumaal elevate andekate 7-19-aastaste õpilaste huvitegevuse arendamiseks, näiteks spordivõistlustel käimiseks, huvialaga seotud vahendite soetamiseks, teadus- ja tehnikaalaste teadmiste arendamiseks, konkurssidel, olümpiaadidel või mujal osalemiseks.

JELENA DERBNEVA

Eelmine:
Järgmine: