27.03.2012
Firmasisesed

U20 üllatusmeeskond peab siiski sõitma Poola

Euroopa noorte korvpalliliigas suurüllatuse valmistanud KK HITO U20 võistkond saavutas küll täiseduga põhiturniiril esikoha, kuid korraldajate otsusel peavad nad finaalturniiril siiski mängima Poolas.

“Pean jah vabandama Eesti korvpallipubliku ees, kuid Poola oli teinud finaalturniiri läbiviimise taotluse juba sügisel. Ainuke lootus oli finaalturniir Eestisse saada poolakate vastutuleku tulemusena või nende nelja hulka mittejõudmisel,” nentis Euroopa noorte korvpalliliiga juht Guntis Senhofs.

Nädalavahetusel Valgevenes, Vitebskis toimunud etapil sai aga Sopoti Trefl vajalikud kaks võitu lisaks ning sai sellega kolmanda koha. Kuna kohalikud omavalitsused ja sponsorid olid finaalturniiri toimumiseks tublisti panustanud, ei olnud ka Sopot huvitatud finaalturniiri läbiviimise loovutamisest. Seega tuleb Eestil oodata esmakordset U20 finaalturniiri läbiviimist vähemalt aasta.

Kolme etapi kokkuvõttes sai KK HITO põhiturniiril 15 võidu ja 0 kaotusega kindla esikoha. Teiseks tõusis viimasel, koduetapil neli võitu kogunud Minski BGUIR RCOR 12 võidu ja 3 kaotusega. 11 võitu ja 4 kaotust kogusid kolm meeskonda, lisanäitajate põhjal sai tabelisse kolmanda koha BC Trefl, neljas oli Moskva regiooni BC Himki ja viies ehk esimesena finaalturniirile mittepääseja Peterburi Spartak. Napilt jäi finaalturniirile pääsemata ka 10 võitu ja 5 kaotust kogunud Leedu meeskonnal Plunge ja edukaima Läti meeskonnana kuuenda koha saanud BC Liepajal, kes Vitebski etapil sai esikoha täiedu, viie võiduga.

Finaalturniir toimub lauluvõistluse linnana kuulsust kogunud Sopotis 27. ja 28. aprillil. Reedel on kavas poolfinaalid (HITO – Himki, Minsk – Trefl) ja laupäeval medalimängud.

Hetkel on lahtine, mis saab samale nädalalõpule planeeritud Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliiga finaalturniirist, sest HITO/Jõhvi võitis teatavasti ka esiliigas põhiturniiri ning on finaalturniirile pääsemisest veerandfinaali ehk kahe võidu kaugusel. Eesti esiliiga ja Euroliiga U20 vanuseklassi meeskondade mängijad HITOl aga kattuvad.

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: