26.05.2010
Jalgrattasport

Tulekul VII Alutaguse rattamaraton

Veidi üle kahe nädala jääb selleni kui saab taas sõita Ida-Virumaa suurimal mägirattamaratonil. 6. juunil stardib Pannjärve Tervisekeskusest juba seitsmendat korda Alutaguse rattamaraton, mis on Alutaguse kolmikürituse teiseks etapiks.
Sellel aastal on kavas põhidistants, matkasõit ja lastesõidud.

Põhisõiduks on 40,2 km pikkune võistlus, mis on mõeldud eliitratturitele ja natukene tõsisematele harrastajatele. Alutaguse Rattamaraton kuulub sellel aastal Eesti Mägirattareitingu II kategooriasse ning 25 paremat saavad ka selles arvestuses punkte. Lisaks rattareitingule saab punkte koguda 6. juunil Alutaguse kolmikürituse arvestuses, sest rattamaraton kuulub teise osavõistlusena ka sellesse sarja.

Kes peavad ennast pühapäevasõitjaks või on lihtsalt vähe aega jäänud treenida võivad oma võimeid proovida 20,1 km pikkusel matkasõidul, kus aga samuti aeg fikseeritakse, kuid medaleid ei jagata (va ühes noorte klassis). Lastel on kavas 2 km pikkune ja 500 m pikkune distants.

Kuna enamus rattureid sõidab päev varem peetaval Elion Estonian Cupi maratonil Rõuges, siis sellel aastal on Alutaguse Rattamaraton natukene lihtsama profiiliga, et ka vähema treenitusega sportlased suudaksid kahel päeval võidu sõita.

Selle aastane rattamaratoni rada kulgeb peamiselt talvel tuntuks saanud Alutaguse Suusamaratoni 20 km pikkusel ringil, mida 40 km sõitjad peavad läbima kahel korral ja matkasõitjad üks kord. Trassil on kaks joogipunkti – üks on ringi 12 kilomeetril ja teine Pannjärve staadionil.

Võistlusdistants on vaatamata pikale kevadele ja viimasel ajal kimbutama hakanud vihmaperioodile vaatamata suhteliselt kuiv ja kulgeb enamasti liivastel nõmmedel. Rajaprofiil: http://jrk.ee/wp-content/uploads/2010/04/rajaprofiil_2010.jpg

Korraldajana soovitan väiksema mustriga kummivalikuid ja distantsil pole erilist abi ka amortisaatorist. Rada on läbitav ka hübriid- ehk linnarattal. Pärast võistlust on võimalik pesta jalgrattaid ja kinnitada keha ning parimatele on loomulikult väikesed meened. Korraldajad loodavad rekordilist osavõttu Ida-Virumaa inimeste näol.

Varasematest võitjatest on lubanud osa võtta Taavi Selder, Caspar Austa ja Priit Raudsepp.

Rohkem infot saab Jõhvi Jalgrattaklubi kodulehelt www.jrk.ee.

PEEP KIVIL

Eelmine:
Järgmine: