29.05.2011
Jalgrattasport

Tulekul Ida-Virumaa jalgrattanädalalõpp

Juunikuu esimesel nädalavahetusel toimub Ida-Virumaal kaks Eesti Jalgratturite liidu kalendrisse kuuluvat üritust. Laupäeval on Mäetagusel kavas Team Rattapood mägirattasarja II etapp ja pühapäeval 5. juunil antakse juba VIII korda start Alutaguse Rattamaratonile, mis sel aastal peetakse Kohtla-Nõmmel.

Nädalavahetust võib nimetada ka Ida-Virumaa Cycling weekendiks, mis oleks jätkuks käesoleval nädalavahetusel aset leidavale Estonian Cycling weekendile ning lõpeb Tartu Rattaralliga kus osaleb üle 4000 jalgratturi.

Laupäeval toimuval Team Rattapood Cupil Mäetagusel ootab sõitjaid ees Mäetaguse oosil asuv tehniliselt huvitav ja keskmise raskusastmega võistlusrada, mis nõuab osalejatelt päris head tehnikat ja jaksu et rada edukalt läbida.

Mäetagusel algavad stardid kell 12.00 ja kestavd kella 16.30-ni, kus viies erinevas stardis saavad mõõtu võtta kuue aastased kuni veteranideni välja.

Stardipaik asub Mäetaguse Spa kõrval oleval staadionil.

VIII Alutaguse Rattamaraton

Pühapäeval, 5. juunil kell 12.00 toimub VIII korda Alutaguse Rattamarton, mis tõsi küll esimest korda saab stardi ja ka lõpeb Kohtla-Nõmme Rahvamaja juures.

Varasemalt ka Jõhvi Rattamaratoni nime kandnud võistlus on toimunud kas siis Jõhvis või Pannjärvel kuid nüüd otsustas Jõhvi Jalgrattaklubi tuua mägirattamaratoni üle Ida-Virumaa ekstreemspordi pealinna Kohtla-Nõmmele, kus juba pikka aega on tegelenud talviti mäesuusakeskus ja kes ei teaks sellise ettevõtte nagu Adrenaatori poolt pakutavaid hullumeelseid ettevõtmisi ja arvestades võimalustega milliseid võimalusi pakub ammendatud Aidu karjäär ektreemspordi harrastajatele siis otsustati neid võimalusi pakkuda jalgratturitele.

Põhidistants on 44km pikk ja toimub ühel ringil. Korraldajad pakuvad võidusõitjatele vahelduvat maastiku, kus tuleb sõita mäesuusanõlvadel, suusaradadel, Aidu karjääri kanjonites ja Võrnu küla põlluteedel, mis nõuavad võistlejatelt head tehnilist ja füüsilist ettevalmistust. Tuntumatest on stardis kohalik rattaparemik ja stardis lubas olla ka Eesti parim mägirattur Martin Loo, kes muidu sõidab Itaalia profiklubis. Naistest loodame muidugi jõhvilanna Kristel Koorti võitu.

Korraldajana arvan, et distanti läbimine on jõukohane peaaegu igale inimesele kes kasvõi natukene on füüsilises mõttes ennast mingi spordiga vormis hoidnud ning need, kes tunnevad, et 44km on liiga pikk ja raske siis neile pakuma matkasõiduna 25km pikkust distantsi, kus lisaks sportlikule koormusele võib näha loodust mis on inimtekkeliselt kujunenud viimase 50 aasta jooksul, kindlasti on see väga eksootiline neile kes tulevad mujalt kui Ida-Virumaalt.

Korraldajad loodavad näha mõlemapäeva stardis umbes paarsada jalgratturit.

VIII Alutaguse Rattamaraton kuulub ka Alutaguse kolmikürituse raamesse, kus osalejad saavas punkte lisada talvel sõidetud Alutaguse Suusamaratonile.

NB! Soodsam eelregistreerimine kestab maratonile kuni 2.juunini kella 24.00-ni e-postil maris@johvisport.ee

Võistluste täpsema infoga saate tutvuda www.jrk.ee, www.sportiv.ee, www.johvisport.ee ja www.ejl.ee

Jõhvi jalgrattaklubi

Eelmine:
Järgmine: