02.07.2009
Jalgpall

Transi treener euromängu eel: “Oh sa issakene!”

Nõmme Kalju ja Narva Trans alustavad neljapäeval uhiuues jalgpalli Euroopa Liigas – ühe lootus on väike, teisel natuke suurem.

“Oh sa issakene!” ei suutnud Transi peatreener Sergei Ratnikov emotsioone vaos hoida, kui kuulis, et tänane vastane Velenje Rudar alistas viimases kontrollmängus kuulsa Zagrebi Dinamo.

“Me ei mõtle enne mängu kaotusest, aga ees seisab kaks väga rasket katsumust, see on selge,” jätkas Ratnikov. “Sloveenia klubi harrastab väga kiiret jalgpalli – just sellest omadusest jääb meil puudu. 0:0 oleks väga normaalne skoor, lausa saavutus.”

“Võimalused on 70-30 Rudarile. Dinamo mängis nende vastu viienda koosseisuga,” sõnas Sloveenia liigas mängiv Eesti koondislane Konstantin Vassiljev.

Kui varem olid Transist lahkunud Kristjan Tiirik ja Timo Teniste, siis nüüd näidati ust Vitoldas Cepauskasele. Valusaim hoop on aga Vladislav Ivanovist ilmajäämine – ründavast poolkaitsjast saab täna Tallinna Levadia pallur.

Kui Trans võõrustab Rudarit täna kell 19 Lillekülas, siis teine esimesest eelringist alustav Eesti klubi Nõmme Kalju kohtub kell 18 Daugavpilsis Dinaburgiga. See on Kalju lühikese ajaloo esimene euromäng üldse. Nõmme Kalju sai teatavasti pääsu Euroopasse pärast seda, kui Eetsi karikavõistluste poolfinaalis alistati pingelises penaltiheitluses võõrsil Sillamäe Kalev.

“Pole paha alles teist aastat meistriliigasse kuuluva klubi kohta! Aga tähtsam veel, et see on paljudele poistele karjääri esimene euromäng. Nad võivad olla algul veidi närvis, aga loodetavasti suudame lüüa värava ja rahuneda,” rääkis Kalju juhendaja Fredo Getulio Aurelio Lätist.

Aurelio märkis, et täna võib lõppeda Jevgeni Novikovi vigastuspaus. “Ta tegi täna treeningu kaasa, tal on siin palju sõpru ja tuttavaid – ta tahab väga mängida. Otsustame vahetult mängu eel, aga ma arvan, et ta alustab – seda enam, et nüüd on ka teine keskväljamees Murilo Maccari audis.”

Brasiillasest treener eeldas, et Läti neljanda ja Eesti viienda (hetkeseisu järgi) klubi vahel tulevad tasavägised duellid.

“Nägin videolt üht Dinaburgi mängu. Nad tegutsesid kaitsvalt ja füüsiliselt – võitlesid, võitlesid ja võitlesid.”

Ohtuleht.ee/sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: