03.07.2009
Jalgpall

Transi lootused surid avamänguga

Narva Transi ebaõnnestumiste jada Euroopa karikasarjades jätkus neljapäeval 0:3 allajäämisega Sloveenia pronksiklubile Velenje Rudar.

Anna Romanenko pildid II poolajast: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=905
Sportiv.ee pildid II poolajast: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=903

Trans ei ole kümnel katsel veel mitte kordagi avaringist edasi pääsenud ning kui imet ei juhtu, siis jääb edasipääsu uks ka seekord avamata.

“Lähme mängima ja näitama, mida suudame,” näeb peatreener Sergei Ratnikov nädala pärast toimuvat kordusmängu pigem kogemuste hankimise kohana. “Üle selliste mängude tõuseb meeskonna klass kas või natukene.”

Nikolai Lõsanov pidanuks Transi juhtima viima, kuid jättis supervõimaluse kasutamata ning hetk hiljem avasid sloveenlased penaltist ise skoori. Edasine ei jätnud külaliste paremuses mingit kahtlust ning pigem pidi Trans õnnelik olema, et vaid kolmeväravalise kaotusega pääses.

Kui selliseid võimalusi ära ei kasuta…

Sloveenid haarasid küll mänguohjad kohe enda kätte, kuid esimene ðanss avanes Transil. Eduard Ratnikovi pika söödu järel ootamatult tühja värava ette sattunud Lõsanovil ei jagunud külma närvi ning ta saatis palli sihtmärgist mööda.

“Me oleks võinud mängu süþee teistsuguseks muuta, aga kui selliseid võimalusi – neli meetrit väravast, vastased pikali – ära ei kasuta, siis millest me räägime,” nentis peatreener kohtumise järel.

Samas tunnistas Ratnikov, et mäng kujunes “veel hullemaks” kui ta kohtumise eel kartis. “Sloveenia liigas on sama palju mänge kui meil ning Rudar kaotas eelmine hooaeg 13 mängu, aga tuli ikka kolmandaks. See näitab, et nende jaoks on iga mäng nagu viimane.”

“Meil on selliseid mänge vähe ning kõik Eesti liiga puudused tulevad sellise vastasega mängides selgelt välja,” lisas ta.

Teise poolaja ilus algus ja kole lõpp

Pärast luhatud supervõimalust kulus vaid umbes minut, kuni vastased penalti teenisid ja skoori avasid. Soomlasest väljakukohtuniku hinnangul mängis Transi kaitsja palli käega ning Fabijan Cipot realiseeris järgnenud penaltivõimaluse kindlalt.

Transil oli avapoolajal veel üks hea ðanss, kui Maksim Bazjukin sai kenasti omaks Aleksandr Tarassenkovi diagonaalpalli ning pääses vastaste puurivahiga silmitsi, ent tõstis palli üle värava.

Kui avapoolajal valitsesid mängu vaid külalised, siis teise kolmveerandi alguses õnnestus Transil initsiatiiv enda kätte haarata. Paraku ei toonud see kaasa reaalseid väravavõimalusi ning 61. minutil duubeldas Nik Omladic hoopis sloveenide eduseisu.

Transi üritused kestsid veel mõnda aega, kuid mängu lõpp kujunes inetuks palliraheks narvalaste väravale. See, mis tulema pidi, tuli lõpuks päris lõpu eel Damjan Trifkovici jala läbi – seisuks 0:3 ning Transi lootused sisuliselt kustunud.

“Alguses oli kõik korras, aga lõpuks jäävad Eesti poisid füüsise poolest ikkagi alla,” kommenteeris Ratnikov teise poolaja korralikku algust ja kohutavat lõppu.

Narva Trans – Rudar Velenje 0:3 (0:1)

Neljapäev, 2. juuli 2009 kell 19:00, A. Le Coq Arena

Väravad: 9. pen. Cipot, 61. Omladic, 89. Trifkovic
Hoiatused: 49. Bazjunkin – 84. Jesenickik
Peakohtunik: Mattias Gesteranius
Abikohtunikud: Esa Vehvilainen, Jan-Peter Aravita (kõik Soome)

Statistika:

                                        I pa   II pa   Kokku
Pealelöögid kokku     3:10    4:14    7:24
Pealelöögid väravale  0:3     0:6     0:9
Postid/latid                    0:1     0:0     0:1
Nurgalöögid                  1:2     3:5     4:7
Vead                              7:12    8:6    15:18
Suluseisud                    0:3     1:0     1:3

Trans: Modestas Stonys, Aleksei Gorðkov, Stanislav Kitto, Tomas Rimas, Oleg Lepik, Eduard Ratnikov, Daniil Ratnikov, Sergei Kazakov, Maksim Bazjukin, Nikolai Lõsanov (78. Sergei Starovoitov), Aleksandr Tarassenkov (90. Vladislav Fjodorov)

Rudar: Boban Savic, Marko Pokleka, Rusmin Dedic (67. Jesenicnik), Fabijan Cipot, Almir Sulejmanovic, Nikola Tolimir, Miha Golob (82. Kreft), Tuomas Marko Kolsi, Nik Omladic (62. Mujakovic), Luka Praðnikar, Damjan Trifkovic

Siim Pulst
Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: