Trans pääseb eemaldamisest?

Kihlveoskandaali keskmes Narva Transi jalgpalliklubi ei heideta ilmselt Eesti meistriliigast välja, kirjutab Õhtuleht.

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kohtus eile Transi presidendi Nikolai Burdakoviga, alaliidus juriidiliste küsimuste eest vastutava Ainar Leppäneniga ja tutvus UEFAst saabunud 54(!)-leheküljelise materjalikoguga.

Tänasele juhatuse koosolekule tuleb ta ettepanekuga karistada Transi, aga mitte kõige karmimalt ehk liigast väljaheitmisega.

“Mingeid kahtlusi (mängude äraandmises) küll ei jää, kuid ma siiski usaldan Transi juhtkonda. See on erinevus Daugavpilsi Dinaburgi juhtumist, mida hoiame võrdlusena pidevalt silme ees. Mina annaksin Transile veel ühe võimaluse,” sõnas Pohlak. “Aga ma rõhutan: see on üksnes minu seisukoht. Juhatus võib otsustada hoopis teisiti.”

Pohlak lisas, et kogu kõnealune lugu peidab äärmiselt palju nüansse ning neid saab ta täpsemalt tutvustada alles täna pressikonverentsil. Küll mainis ta: “Nende UEFA dokumentidega tutvumine tekitas ikka paraja frustratsiooni. Saime kinnituse, et varasemast on veel musti mänge.”

Alajuhi sõnul veendus ta tänase kohtumise käigus, et “Burdakov ei usu südames endiselt, et tema mängijad räpaste mängudega tegelevad.”

“Aga näinud saabunud info massi ja sisu, ei usu ma küll kuidagi, et ta kedagi Transi kiusamises süüdistada saab,” lausus Pohlak. Kui Trans diskvalifitseeritaks, tähendaks see automaatselt Euroopa Liiga koha rändamist Pohlaku juhitavale FC Florale.

ÕHTULEHT

Eelmine:
Järgmine: