15.04.2008
Jalgpall

Trans läheb Levadia vastu peatreenerita

Värskelt peatreenerist ilma jäänud Narva Trans läheb tänasele karikavõistluste veerandfinaalile FC Levadia vastu president Nikolai Burdakovi juhtimisel, kirjutab soccernet.ee.

Eile sai selgeks, et Valeri Bondarenko lahkub Narva klubi tüüri juurest ja asub juhendama Soome kõrgliiga uustulnukat Rovaniemi Palloseurat, kuhu siirdus hooaja eel ka Transi keskkaitsja Aleksandr Kulik.

Treeneri otsuses pettunud klubi president ütles eile SL Õhtulehelt uudist kuuldes: “Selge. Siis pole teda ka homme vaja. Saan ise hakkama.” Enne ajutise treeneri leidmist täidab Burdakov täna õhtul Kadrioru staadionil ise juhendajarolli.

Muutused pingil ja platsil

Levadia ja Trans olid eelmistel karikavõistlustel vastamisi finaalis, kus Levadia võttis kindla 3:0 võidu. Pärast seda on kahel korral kohtutud ka superkarikafinaalis, kus Trans võidutses novembris 2:1 ning tänavu märtsis koguni 4:1.

Viimatise vastasseisuga oli samuti seotud ootamatu treenerivahetus, kui suure kaotuse järel asendas Levadia Tarmo Rüütli senise abitreeneri Igor Prinsiga. Seega ei juhenda oma meeskondi täna õhtul kumbki tollane klubi peatreener.

Transi rivistusest on vahepeal lahkunud ka Levadia vastu kübaratriki teinud ründav poolkaitsja Vladislav Ivanov, Levadia on omakorda ilma jäänud Eesti koondise keskväljamehe Aleksandr Dmitrijevi teenetest.

Levadia paremas hoos

Pärast hiilgavat hooaja avalööki superkarikafinaalis ei ole Trans enam sellist hoogu näidanud. Meistriliigas on nad juba esimese kuue mänguga kolm korda punkte kaotanud, viimati viigistati kodus Tartu Maag Tammekaga.

Levadia esitused on olnud paremad ja nad juhivad ka liigat, kuigi kaks korda on eeldatavalt nõrgemate vastastega viiki lepitud. Kümne päeva eest alistasid nad kindla paremusega 2:0 FC Flora, kellele Trans varem omakorda üsna selgelt alla jäi. Viimases voorus pidid aga ka tiitlikaitsjad viigiga leppima, kui Nõmme Kaljul lasti oma võrku lüüa kaks palli.

Ülejäänud veerandfinaalid on kavas kolmapäeval, mil Tartus kohtuvad kell 17:00 Maag Tammeka duubel ja FC Flora ning kell 19:45 Tartu Santos ja Maag Tammeka põhiesindus. Pealinnas on kell 18:45 vastamisi Tallinna Kalev ja FC Flora duubel.

EJL-ile antud mängueelsed kommentaarid:

kell 18:00 Kadrioru staadionil (Roheline aas 24, Tallinn)

Tallinna FC Levadia – Narva JK Trans
Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Jaanus Mutli
Neljas kohtunik: Maaren Olander

„Karikamängus peame parandama oma resultatiivsust ning väravavõimalusi oskuslikumalt ära kasutama. Trans on kõva vastane, kuid me üritame nad üle mängida,” ütles Levadia abitreener Marko Kristal. „Vajame väravaid! Kui võitleme hingestatult ega luba endale lõdvakslaskmisi, siis tuleb ka võit,” arvas ründaja Nikita Andrejev.

Transi veteranmängija, meeskonna kapten Stanislav Kitto: „Hooaeg on alanud väga vara ning ühe kuu jooksul on meil mängitud juba kümme mängu. Kõik see teeb eelseisva mängu väga keeruliseks meie jaoks.”

Mängu käigule võib silma peal hoida aadressil: http://www.fcflora.ee/index.php?lang=est&main_id=7&id=1200&PHPSESSID=074b841b83f7a69fbe0ba46c602d546d

Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: