Trans kohtupäeva eel – süüdistused on alusetud

Narva Transi mängijad ja treenerid adresseerisid Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) presidendile Aivar Pohlakule avaliku kirja, milles nimetatakse neile esitatud süüdistusi kokkuleppemängudes alusetuks.

Teatavasti tuvastas UEFA süsteem Betradar, et tulemustega oli manipuleeritud Transi kaotusmängudes nii Tallinna Levadiale kui ka Kohtla-Järve Lootusele. Kihlveokontorites toimuvat jälgiv süsteem ei ole klubi arvates aga tõsiseltvõetav tõestus nende karistamiseks.

Kolmapäeval toimub EJL-i juhatuse koosolek, misjärel selgitatakse ajakirjandusele juhtumi detaile ja võivad selguda ka karistused. Narva klubi avaldas eile oma kodulehel avatud kirja, kus kutsutakse üles otsuse langetamisel emotsioone kõrvale jätma.

“Meie – Narva Transi mängijad ja treenerid – teatame, et meie aadressil esitatud süüdistused on alusetud ja põhjendamatud, ilma igasuguse tõendusmaterjalita,” seisab kirjas.

“Me kahetseme, et eelnimetatud süüdistused on leidnud kajastamist mitmetes meediaväljaannetes, mis on üheselt negatiivselt mõjunud klubi kui terviku imidþile ja meeskonna häälestatusele edasisel osalemisel Eesti Meistriliigas, ja riivab eraldi mängijate, treenerite ja klubi juhtkonna uhkust.”

“Loodame väga EJL-i esindajate poolt kaalutud ja läbimõeldud otsuseid käesolevas küsimuses, mis ei põhineks emotsioonidel, vaid tervel mõistusel ja tekkinud olukorra põhjalikul analüüsil, millest lõppkokkuvõttes sõltub Meistriliiga klubi Narva Trans edasine saatus ja areng, aga ka kogu Narva jalgpalli saatus.”

Aivar Pohlak ütles laupäeval Delfi Spordi intervjuus, et kihlveopettus on sisuliselt tõestatud ning et tema isikliku hinnangu kohaselt peaks Trans saama veel ühe ja ühtlasi viimase võimaluse end parandada. Samas lisas ta, et enne juhatuse koosolekut saabub UEFA-st veel olulist lisainfot.

“Me ei tohi unustada, et Transi probleemis on tegemist 6-7 mängijaga ehk siis tegelikult oleks vaja liigast eemaldada need mängijad + veel ehk teiste klubide peale kokku ca kümmekond mängijat,” märkis vutijuht. “Kuigi tõsi on seegi, et Trans kui klubi on seni nimetatud probleemi suhtunud jahedamalt kui teised ja seepärast on nendega asjad ka nii kaugele läinud.”

SIIM PULST
Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: