28.12.2015

Tõnu Kortel pälvis Kultuurkapitali stipendiumi vabatahtliku töö eest

Erinevate spordivõistluste kauaaegne abiline Tõnu Kortel oli üks viiest, kes sai Eesti Kultuurkapitali spordi vabatahtliku stipendumi “Löö kaasa!”

Ida-Virumaa spordiliidu juhatus valis mitmete tublide kandidaatide seast esitamiseks välja Tõnu Korteli, kes on mitmeid aastaid vabatahtliku rollis kaasa aidanud erinevate spordivõistluste kordaminekuks ning ka võistlejana osaledes alati korraldajatele vajadusel oma abikäe ulatanud.

Esmakordselt ellu kutsutud eristipendiumi „Löö kaasa!“ eesmärk on tunnustada aktiivselt spordi- ja liikumisharrastuse valdkonnas tegutsevaid vabatahtlikke ja võimaldada neil oma oskusi ja teadmisi arendada ning hankida uusi kogemusi.

Kokku esitati Kultuurkapitalile stipendiumi “Löö kaasa!” saamiseks 13 kandidaati, neist stipendiumi vääriliseks valiti viis vabatahtlikku.

Väljavõte taotlusest: “Tõnu on alati hingega töö kallal. Näitena võib tuua juhtumi sellest aastast. Pärast füüsiliselt ja vaimselt väsitavat enam kui ööpäeva järjest väldanud järjestikkust abistamist sellesuvisel Ida-Virumaa staadionimaratonil vajus Tõnu kodu juures kase najale põlvili. Ta koju viinud peakorraldaja Rene Kundla küsimusele, et kas Sul hakkas halb, Tõnu vastata ei suutnud, näidates vaid käega, et ta vajab kosumist. Õnneks oli jäänud autosse üks kofeiinigeel, mis aitas teda niipalju, et tal võttis taas “pildi ette”. Hiljem ta tunnistas, et osalejate positiivne tagasiside ja otseöeldud tänud läksid talle nii südamesse, et see võttis teda ühel momendil sõna otseses mõttes jalust nõrgaks.”

Ida-Virumaa spordiliit tänab Tõnu Kortelit ja kõiki Ida-Virumaa spordi vabatahtlikke abistajaid!

IVSL

Eelmine:
Järgmine: