31.12.2011
Firmasisesed

Toila alistas HITO, tabelitippu jäi Askele

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel võitis meistriliiga esimese ringi Askele, kellest võidu kaugusel on tiitlikaitsja KK HITO ja Toila.

Toila ja KK HITO meistriliiga mäng 30. detsembri õhtul Vokas lõpetaski maakonna meistrivõistluste avaringi ning kodumeeskond sai tabelisse väärtusliku 92:83 võidu. HITO oli sel nädalal pidanud Vokas oma teisegi edasilükatud mängu, teisipäeval alistati tabeli viimane BC Viru Basket 94:61.

Esimese ringi võitis seega eelmise hooaja hõbe Askele (5 võitu – 1 kaotus), kelle ainus kaotus (90:94) pärineb tiitlikaitsja HITOlt. Liidrist ühe võidu vähem on saanud eelmise hooaja pronks Toila (kaotanud lisaks Askelele ka Narvale) ja KK HITO (kaotused Toilalt ja Remeksilt), 3 võitu on Remeksil ja Narval (omavahelise mängu võitis Remeks 87:81), 2 võiduga (alistatud on Remeks ja Viru Basket) on kuues Iisaku KK. Ainsana pole võiduarvet avanud BC Viru Basket.

Esiliigas, kus viimane esimese ringi mäng peeti juba 18. detsembril võitis avaringi 6 võidu ja 1 kaotusega Kohtla-Nõmme/HITO. 5 võitu ja 2 kaotust said esimesest ringist koguni kolm meeskonda: Kiviõli/Maidla, Jõhvi BC Karjamaa ja Askele IV. 4 võidu ja 3 kaotusega oli viies Mäetaguse SK. Tabeli lõpus on 2 võiduga Sillamäe Kalev, 1 võiduga Kohtla-Järve Enteh ja võiduta Viru JVP.

Seega on mõlemas liigas enne teist ringi kõik lahtine, nii otse finaali viiv esikoht kuldpoolfinaali viivad 2. ja 3. koht ning pronkspoolfinaali viivad 4. ja 5. koht.

Meistriliiga ja esiliiga järgmised mängud peetakse juba jaanuarikuu esimesel laupäeval ja teisel pühapäeval.

Teises liigas, kus seitsme meeskonna seas juhivad täiseduga Intro ja Virumaa PSS, peetakse kolmanda vooru mängud 15. jaanuaril. Sama päeva õhtul on Jõhvis kavas ka Ida-Virumaa korvpallikarikavõistluste finaal, kus vastamisi on KK HITO ja Narva.

Meistrivõistluste erileht http://www.basket.ee/index.php?mid=866

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: