Tervisepäeval kuuleb keha puhastamisest ja kongiravist

Sel pühapäeval algusega kell 10 Jõhvi kontserdimajas toimuval tervisepäeval saab muu hulgas ambu lasta ja keha rasvaprotsenti mõõta ning rohkem infot taimeravi kohta.

Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse kultuurispetsialist Natalie Neigla selgitas, et tänavuse südamenädala moto on “Hoia süda terve” ning selle raames toimuval tervisepäeval otsustati mitte rääkida südamehaigustest, vaid keskenduda just sellele, kuidas neid ära hoida ja oma eluviisidele tervislikke alternatiive leida.

Tervisepäeval on esindatud nii tava- kui alternatiivmeditsiin. Tavameditsiini esindavad Ida-Viru keskhaigla, Tallinna tervishoiu kõrgkool ja Kohtla-Järve meditsiinikool. Huvilised saavad mõõta kolesterooli, veresuhkrut ja rasvaprotsenti, määrata kehamassiindeksit ning konsulteerida arstide ja meditsiiniõdedega suitsetamisest loobumise, liikumise, tervisliku toitumise, diabeedi ja hepatiidi teemadel.

Päeva jooksul saab kuulata ka mitut loengut, näiteks Tartu ülikooli õppejõud Tiiu Müürsepp räägib teemal “Kuus toiduvärvi, mis põhjustavad tähelepanu- ja käitumishäireid”, toetudes meie toidupoodides tehtud uuringutele. Valentina Ljubimova kõneleb kodupuhastussüsteemist, nahaarst Mele Viil aga organismi puhastamisest. “Loenguid on hästi erisugustele huvidele, et igaüks leiaks terakese, kuidas tervislikumalt edasi minna,” tähendas Neigla.

Tema sõnul pakub aina rohkem kõneainet alternatiivmeditsiin, seetõttu saab tervisepäeval aimu, mida kujutavad endast kongiravi, hiina meditsiin ja heliteraapia ning milles seisneb ravimtaimede imepärane võime.

Samal ajal on kontserdimajas müügil tervisetooted. Lastele võimaldab käelist tegevust taimeseadering Õlekubuke ja on avatud pisipõnnide mängutuba. Jõhvi kontserdimaja kohvik Mozart pakub erimenüüd “Tervis!”.

Tervisepäeva pilet maksab 15 krooni, perepilet 25 krooni, lisaks on tasulised mõned loengud. “Oleme mõelnud ka nendele, kellel on majanduslikult raske pääset osta. Selleks, et seda tasuta lunastada, tuleb end natuke liigutada: kella 10-12 saab kaasa lüüa kas orienteerumises, kepikõnnis (keppe saab kohapeal laenata), korvpalliviskes, petangis või ammulaskmises,” rääkis Neigla.

Üritus toimub nii eesti kui vene keeles, selle korraldavad Jõhvi kultuuri- ja huvikeskus, Jõhvi seltsimaja ja Ida-Viru maavalitsus.

SIRLE SOMMER-KALDA
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: