09.09.2010
Koolisport

Tervisepäev Reipalt koolipinki

Reedel, 10. septembril toimub Eesti Koolispordi Liidu üleskutsel paljudes koolides üle Eesti üleriigiline Tervisepäev „Reipalt koolipinki”.

Tervisenädalal toimuva Tervisepäeva eesmärk on kujundada ja arendada noorte seas sportlikke harjumusi ja tervislikke eluviise. Tervisenädala üritused on eelkõige suunatud õpilaste kehalise aktiivsuse tõstmiseks ja pingelisesse koolitöösse sukeldumiseks.

Tervisepäeva korraldatakse alates 2004. aastast iga septembrikuu teisel reedel. Idee algatajaks on kahekordne olümpiavõitja, Eesti Koolispordi Liidu president Erika Salumäe. Sel aastal toimub tervisepäev koostöös Eesti Koolispordi Liidu, Kultuuriministeeriumi, Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskusega juba sadades Eestimaa koolides.

Tervisepäeva üritused on osa õpilase koolipäevast, kuhu mitmel pool on aktiivselt kaasatud ka lapsevanemad. Iga kool valib sportlikud tegevused ise, korraldatakse spordipäevi, miniolümpiaid, ratta- ja seiklusmatku, maastikumänge ja palju muud põnevat. Menukamateks tervisepäeva tegevusteks on varasemate aastate põhjal olnud spordipäevad, erinevad matkad ning maastikumängud kooli ja kodukoha lähiümbruses.

Lisaks sügisele tervisepäevale on eeloleval talvel kavas tervisenädal „Talvevõlud“ talispordi nautimiseks ja kooliaasta teisel poolel kevadine matkapäev „Looduse kilomeetrid“.

Kõigi tervisepäeva korraldanud koolide vahel, kes saadavad kokkuvõtte toimunud Reipalt Koolipinki tervisepäevast hiljemalt 01.oktoobriks Eesti Koolispordi Liitu, loositakse välja erinevat spordivarustust ja auhindu. Tervisepäeval osalenud koolidele põnevamaid ideid tutvustatakse EKSL koduleheküljel www.koolisport.ee ja ajalehes „Eesti Päevaleht”.

HENRI AUSMAA
EKSL projektijuht

Eelmine:
Järgmine: