22.07.2007
Jalgrattasport

Teisena lõpetanud Selder sai meistritiitli, Maris Nurm pälvis hõbeda

Pühapäeval peeti Albu vallas Valgehobusemäel Eesti meistrivõistlused maastikukrossis. Mehed ja U-23 vanuseklass sõitsid üheksa 6 km pikkust ringi. Tugeva esituse tegi Alexela Pro Agency meeskond, kus U-23 klassis sõitev Martin Loo ning esimest aastat eliiklassiga võistlev idavirulane Taavi Selder võtsid meistrivõistlustel kaks esimest kohta. Esimesena lõpetas finiðijoone Martin Loo 24-sekundilise paremusega Selderi ees. Vastavalt võistlusreglemendile sai Loo U-23 klassi meistritiili ning teisena lõpetanud Taavi Selderile omistati käesoleva aasta Eesti meistritiitel eliiklassis.

Juba esimesel ringil eraldus võistlejatest neljaliikmeline juhtgrupp, kuhu lisaks Martin Loole ja Taavi Selderile Alexela Pro Agency Teamist kuulusid veel Sigvard Kukk (Veloplus) ning Allan Oras (Arctic Sport Team). Neljandal ringil läks Loo oma teed ning kontrollis võistlust kuni finiðini.  Poolteist ringi enne võistluse lõppu tegi võimsa spurdi omakorda Taavi Selder, millele Sigvard Kukk ja Allan Oras seekord vastata ei suutnud. Vaatamata Erki Pütsepa pingutustele ei õnnestunud ka temal eessõitjaid püüda. Kolmikule Selder, Kukk ja Oras järgnes profiratturina Boygues Telecom meeskonnas pedaaliv Erki Pütsep, ZZK-Extreme Sport värvides Helmet Tamkõrv ning Erki Kukk Alexela Agency Pro Teamist. U-23 klassis said Loo järel hõbeda ja pronksi CFC/Ruutmeeter liikmed Kaupo Krull ja Mihkel Reile.

Liivane rada ning palav ilm muutsid võistlusolud küllalt raskeks. 54 km pikkuse võistlusdistantsi katkestasid teiste seas nii senini valitsenud Eesti maastikurataste meister Caspar Austa, Jaan Kirsipuu kui ka paljukordne maastikurataste Eesti meister Alges Maasikmets. 

Naiste eliitklassis sai teise koha Maris Nurm (Sundstrand) Veteranide klassis sai esikoha Veljo Kärbo (Sundstrand).
 
HANNO KROSS & PRO JALGRATTURITE KLUBI

Eelmine:
Järgmine: